Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mei 2019 / 12:53 uur

Madame Tussauds komt met hipster Rembrandt

Hoe zou Rembrandt eruit hebben gezien als hij nu had geleefd? Madame Tussauds heeft een wassen beeld van de kunstschilder onthuld in een moderne variant. De hippe versie van Rembrandt van Rijn komt naast het originele beeld van hem te staan en blijft tot eind augustus in het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum.

Hipster

Het beeld is gemaakt ter ere van het Rembrandtjaar. „Bij de creatie en totstandkoming van het beeld hebben we onze eigen interpretatie gebruikt", zegt een woordvoerder van Madame Tussauds.

De moderne Rembrandt is volgens het museum wat hipper dan de traditionele versie, met een knot in zijn haar, een gebloemd bloesje, een grote zwarte bril en een tatoeage op zijn hand van zijn grote liefde Saskia.

Reageer op artikel:
Madame Tussauds komt met hipster Rembrandt
Sluiten