Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 3 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Lief: drie tijgertjes geboren in Beekse Bergen

Geboortenieuws! Donderdag is in Beekse Bergen de Siberische tijger Angara bevallen van drie jongen.

Ze heten Aida, Radames en Amneris en ze zien er ontzettend schattig uit. Moeder en welpjes maken het volgens de dierentuin goed.

Bedreigde diersoort

Siberische tijgers zijn een bedreigde diersoort. Waarschijnlijk zijn er wereldwijd nog zo’n 500 wilde tijgers in Azië en 500 tijgers in dierenparken over de wereld.

De geboorte is een speciaal moment voor het safaripark, want het is het eerste nestje welpjes sinds 2008. „We zijn ontzettend trots en kunnen niet wachten tot de hele familie zichtbaar is voor onze bezoekers”, vertelt parkmanager Rene Willemsen.

Nog niet zelfstandig

Wil je de welpjes bewonderen? Dan moet je nog eventjes wachten. Omdat de jongen de komende drie weken nog niet op eigen benen kunnen staan, zijn ze nog niet zichtbaar. De welpen zijn de eerste twee weken helemaal blind: daarna breken hun tanden door en gaan de oogjes open. Na een jaar zijn de dieren helemaal zelfstandig, dan kunnen ze ook al jagen.

Tijgerwelpjes geboren

Tijgerwelpjes geboren in het Safaripark! 🐯 Gisteren is Siberische tijger Angara bevallen van drie jongen. Het is voor Beekse Bergen al meer dan 10 jaar geleden dat er tijgers zijn geboren. Dit is dan ook een erg bijzondere geboorte van deze bedreigde diersoort. Moeder en haar welpjes maken het goed 😊 De komende weken zullen de welpjes samen met moeder nog in het hol blijven. Meer info over de tijgers 👉 http://bit.ly/tijgerwelpjes

Posted by Beekse Bergen on Friday, May 3, 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.