Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mei 2019 / 08:34 uur

Leden motorbendes niet meer welkom bij Defensie

Enkele militairen die lid zijn van motorbendes, zijn niet meer welkom bij Defensie. Het ministerie heeft namelijk het voornemen hun verklaring omtrent goed gedrag (VGB) in te trekken. Dat meldt een woordvoerder. In de praktijk komt het erop neer dat zij niet langer bij Defensie kunnen werken.

Ontslag aanvechten

Het AD meldt dat de VGB van vier militairen wordt ingetrokken. Voor drie anderen dreigt hetzelfde. Twee zijn lid geweest van het inmiddels verboden Satudarah, twee hebben banden met de Hells Angels en drie zijn lid van de Veterans MC, aldus de krant. Ze zullen naar de rechter stappen om een mogelijk ontslag aan te vechten, zeggen hun advocaten.

Het feit dat de rechter twee motorbendes de afgelopen periode heeft verboden, heeft ertoe geleid dat Defensie ook nog eens „extra goed" naar de eigen organisatie is gaan kijken, aldus de woordvoerder. Bij Defensie werken 27 mensen die lid zijn of banden hebben met een zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leden motorbendes niet meer welkom bij Defensie
Sluiten