Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 mei 2019 / 17:30 uur

Landmachtsergeant wandelt 600 km voor vrijheid

Landmachtsergeant Emiel Garstenveld is zaterdag in Arnhem aangekomen na een voettocht van 600 kilometer vanuit het Franse Normandië. Hij vertrok op 1 april vanaf de Normandische invasiestranden en wandelde zes dagen per week, 25 kilometer per dag, om aandacht te vragen voor „het offer dat soldaten ooit brachten voor onze vrijheid, In Normandië, Nederland, Afghanistan of waar dan ook”.

Onderweg stopte Garstenveld bij gedenkplaatsen en oorlogskerkhoven. Ook was hij aanwezig bij kransleggingen in Normandië en het Belgische Ieper. Vooral de herdenking in Ieper noemt hij „heel indrukwekkend. Sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog, in 1918, wordt daar nog steeds dagelijks om 20.00 uur stilte gehouden en is The Last Post te horen.”

PTSS

Een herdenking op de John Frostbrug in Arnhem is zaterdagmiddag de afsluiting van de tocht. De sergeant werd begeleid door mensen die een deel van de tocht meeliepen. Met zijn actie haalde de sergeant geld op voor Stichting Hulphond, die honden opleidt voor veteranen met posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Reageer op artikel:
Landmachtsergeant wandelt 600 km voor vrijheid
Sluiten