Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 mei 2019 / 13:44 uur

Koolmees open om AOW-leeftijd te bespreken

Er werd de voorbije week flink gestaakt en geprotesteerd om betere pensioenvoorwaarden. De protesten lijken enige effect te hebben, want minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven de gesprekken te willen heropenen.

De gesprekken die er afgelopen jaar waren, liepen in november stuk. „Helaas hebben onze inspanningen op dat moment niet tot overeenstemming geleid", schrijft Koolmees. „De noodzaak om nieuwe afspraken te maken over ons stelsel van oudedagsvoorziening blijf echter onverminderd groot."

Werkgeversorganisaties

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben zeer enthousiast gereageerd. „We zijn verheugd dat er nu ook weer officieel onderhandeld kan gaan worden. Daar hebben we continu voor gepleit. Het is essentieel om tot afspraken te komen waardoor we jong en oud weer vertrouwen geven in het stelsel, kortingen afwenden en oplossingen vinden voor bijvoorbeeld de zware beroepen", zo quote de NOS.

Ook de FNV is zeer content. „Blijkbaar is het signaal van de acties van deze week goed doorgekomen. Natuurlijk willen wij graag tot een resultaat komen in de vorm van een goed pensioenakkoord. We moeten nog zien of dat gaat lukken." Hij verwacht dat de partijen na het weekend om de tafel gaan zitten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koolmees open om AOW-leeftijd te bespreken
Sluiten