Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mei 2019 / 13:38 uur

Koning benadrukt belang sterk Europa in Schwerin

Tijdens zijn werkbezoek aan Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland) heeft koning Willem-Alexander benadrukt hoe belangrijk een Europese samenwerking is. Dit namelijk de week van de Europese verkiezingen. De koning en koningin kwamen maandagmiddag aan in Schwerin voor een driedaags werkbezoek aan de deelstaten Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg.

„Het is belangrijk dat wij in Europa elkaar opzoeken en elkaar steeds beter leren begrijpen", sprak de koning aan tafel in slot Schwerin. „Alleen dan kunnen wij samen succesvol de problemen aanpakken die onze eigen grenzen te buiten gaan."

Sterk Europa

Het koningspaar kreeg in het kasteel een lunch aangeboden door deelstaatpremier Manuela Schwesig. De premie pleit ook voor een sterk Europa. „Wat ons verbindt is het geloof in een sterk Europa", zei ze in haar pleidooi. „Een Europa dat staat voor vrijheid, democratie en solidariteit. Een Europa waarin we ons veilig voelen, waarin we over grenzen heen kijken, waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koning benadrukt belang sterk Europa in Schwerin
Sluiten