Metro
Metro Nieuws 29 mei 2019 / 12:15 uur

KNMR redt koe uit Waddenzee

De KNRM had dinsdagmiddag een niet alledaags klusje. De reddingmaatschappij moest in actie komen voor een koe in de Waddenzee. Het dier zwom in het water bij Ameland ter hoogte van de Ballumerbocht, meldt Amelander nieuws.

Uur tijd nodig

De KNRM ging met twee reddingboten het water op en had ruim een uur nodig om het dier uit de Waddenzee te lezen. Met één van de reddingboten en KNRM medewerkers in het water lukte het uiteindelijk om het dier mee te slepen naar de Waddenzeedijk op Ameland.

Daar werd de koe uit het zeewater getakeld en in een veewagen gezet. De eigenaar van de koe zag dat het dier uit enthousiasme over de dijksloot sprong en belde de reddingmaatschappij. Het Amelander beest was voor het eerst buiten dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNMR redt koe uit Waddenzee
Sluiten