Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mei 2019 / 08:14 uur

John de Mol spant kort geding aan tegen Facebook

John de Mol spant een kort geding aan tegen Facebook. De Talpa-oprichter eist dat Facebook een halt toeroept aan het misleiden van consumenten door nep-advertenties voor bitcoin-producten, waarin zijn naam en foto worden gebruikt. Ook wil hij van Facebook de gegevens van de afzender van de advertenties.

Muur van onwelwillendheid

„Het stuit me tegen de borst dat mensen hun zuurverdiende geld kwijtraken aan deze oplichterij. Mijn naam en beeltenis, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt voor het om de tuin leiden van onwetende consumenten. Iedereen begrijpt dat wij dat verschrikkelijk vinden", zegt De Mol.

"Ik heb het bedrijf de kans gegeven het gesprek aan te gaan en maatregelen te nemen, maar ik liep tegen een muur van onwelwillendheid aan." Daarom zet hij de stap naar de rechter. Het geding dient op 5 juni bij de rechtbank in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
John de Mol spant kort geding aan tegen Facebook
Sluiten