Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Japanse herten overleden door plastic klomp in maag

Steeds vaker worden er dode dieren gevonden met plastic in hun maag. Meestal zijn dit vissen of andere zeedieren, maar in de Japanse stad Nara zijn de afgelopen maanden ook herten doodgegaan omdat ze kilo’s plastic in hun maag hadden. Zeker zes herten zijn overleden aan een hoeveelheid plastic.

Juist vanwege de honderden tamme herten die er rondlopen is Nara met zo’n twee miljoen bezoekers per jaar een grote trekpleister voor toeristen.

Zien verschil niet

In kraampjes worden speciale crackers verkocht om aan de nationaal beschermde herten te voeren, maar soms voeren toeristen ze ook andere dingen. De herten zien niet het verschil tussen voedsel en plastic. Als het eten ze op ooghoogte wordt aangeboden dan kunnen ze dat alleen ruiken en niet zien. Hierdoor kunnen ze dus ook plastic opeten.

Dierenartsen ontdekten de hoeveelheid plastic na autopsie op herten die zonder aanwijsbare oorzaak waren gestorven, melden Japanse media. In de maag van een 17 jaar oude hinde werd een klomp plastic van 3,2 kilo aangetroffen. Ook de andere vijf herten hadden plastic in hun maag. De grootste hoeveelheid was 4,3 kilo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.