Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mei 2019 / 10:05 uur

Honderden gevangenen ontsnapt uit gevangenis Sumatra

Meer dan honderd gevangenen zijn zaterdag ontsnapt uit een gevangenis op het Indonesische eiland Sumatra. De politie meldt dat de gedetineerden de gevangenis in het Siak-district op het eiland vroeg in de ochtend ontvluchtten, nadat rellen en een brand waren uitgebroken in het detentiecentrum.

Op beeldmateriaal van lokale tv-stations was te zien dat de vlammen uit het gebouw sloegen. De autoriteiten begonnen een massale klopjacht en aan het eind van de ochtend waren 115 gevangenen opgepakt, zei politiecommissaris Widodo Eko Prihastopo van de provincie Riau.

Honderden gevangenen ontsnapt uit gevangenis Sumatra.
Aan het eind van de ochtend waren 115 gevangenen opgepakt. Foto: ANP.

Op de vlucht

Tientallen gedetineerden zijn echter nog op de vlucht, voegde hij eraan toe. In het detentiecentrum verblijven bijna 650 gevangenen.

De rellen begonnen toen bewakers verscheidene gevangenen hadden geslagen, die betrapt waren met drugs. Drie gedetineerden liepen steekwonden op en een politieagent werd neergeschoten tijdens de rellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden gevangenen ontsnapt uit gevangenis Sumatra
Sluiten