Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 mei 2019 / 15:39 uur

Hilversumse jongens opgepakt voor aanpakken pesters

Drie jongens uit Hilversum worden verdacht van het mishandelen van drie andere jonge Hilversummers. Het eerste trio verdenkt de andere drie ervan een 15-jarige jongen te hebben gepest. Deze jongen overleed maandag en zijn naasten spreken van zelfdoding.

De drie mishandelde jongens zouden zijn te zien op een filmpje waarop ze de jongen aan het pesten waren. De jongen zou al langere tijd worden getreiterd. De verdachten zijn eerder deze week opgepakt en inmiddels weer naar huis gestuurd, met een dagvaarding. Het Openbaar Ministerie gaat beslissen over een vervolging.

Herdenking

Het overlijden van de 15-jarige jongen heeft tot onrust geleid in Hilversum. Ongeveer duizend mensen bezochten woensdagavond een herdenking voor hem. Hierbij werden een aantal emotionele speeches gehouden.

Gemeente en wijkagenten houden de situatie in de gaten. De politie zag eerder al geen aanleiding om het overlijden van de jongen te onderzoeken. Er zou geen sprake zijn van een misdrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hilversumse jongens opgepakt voor aanpakken pesters
Sluiten