Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

HEMA-medewerker steelt voor duizenden euro’s

Een werknemer van de Delftse HEMA is veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor het stelen bij de winkel. Gedurende vijftien maanden lang stal zij honderden artikelen. Van deze straf is 80 uur voorwaardelijk.

Naast haar werkstraf krijgt de 48-jarige Bianca H. een meldplicht, moet ze zich laten behandelen en meewerken aan schuldhulpverlening. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag maandag. Ook moet ze ruim 12.500 euro terug betalen aan de HEMA

Personeelskorting

Haar 43-jarige jarige partner Hendrik P. werd vrijgesproken. Volgens de rechtbank zou de man er niet van op de hoogte zijn geweest dat het om gestolen spullen ging. P. dacht namelijk dat ze gekocht waren met personeelskorting. De spullen zoals chocolade, lampen en computerspullen verkochten ze door op rommelmarkten en via het internet.

Voorbeeldfunctie

De rechtbank noemde het feit ernstig, omdat de vrouw een voorbeeldfunctie had. Ze heeft hierdoor vertrouwen geschonden. De HEMA krijgt niet het gehele gevorderde bedrag van 32.000 euro terug, maar alleen de onderzoekskosten,  zo besloot de rechtbank. De aanklager had tegen Bianca H. 180 uur werkstraf geëist en tegen partner Hendrik P. 100 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.