Metro
Metro Nieuws 21 mei 2019 / 22:07 uur

Helft Nederlanders laat werk niet los op vakantie

Ben je eindelijk met je caravan in de buitenlucht, denk je nog steeds aan al de taken die je over twee weken op het werk moet uitvoeren. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) kan het werk op vakantie niet loslaten.

Dat is echter nog niet alles: voor zo’n 14 procent van de Nederlanders is de hoeveelheid werk een reden om helemáál niet op vakantie te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.135 Nederlanders.

Afstand nemen van de dagelijkse verplichtingen

Vooral hoogopgeleiden nemen lastig afstand van de dagelijkse verplichtingen. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat een derde van de ondervraagden weleens een vakantie heeft uitgesteld vanwege drukte op het werk.

Meer vakantiedagen

Daarentegen willen Nederlanders wél meer vakantiedagen. Het overgrote deel van de veertigers (74 procent) heeft hier dan ook behoefte aan.

Misschien zijn die extra vakantiedagen goed om eens extra te ‘oefenen’ met ‘op vakantie gaan’. Maar liefst 53 procent van de ondervraagden checkt namelijk nog altijd werkmail op vakantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helft Nederlanders laat werk niet los op vakantie
Sluiten