Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 mei 2019 / 11:49 uur

Havo-examen muziek stond per ongeluk online

Je zou zeggen dat het driedubbel keer gecheckt wordt, maar tóch kon het vorige week gebeuren: het havo-examen muziek stond per ongeluk online. Havo-leerlingen die vrijdag eindexamen doen voor het vak muziek, krijgen daarom nu een ander examen voorgeschoteld dan eigenlijk de bedoeling was.

Het examen stond korte tijd online op een site waarop leerlingen hun examens kunnen oefenen, zegt onderwijsminister Arie Slob in de Tweede Kamer.

Vijftien bezoekers

Vijftien bezoekers hebben het examen gedeeltelijk of helemaal ingezien. Voor het College voor Toetsen en Examens (CvTE) is dat aanleiding genoeg om een alternatief examen af te nemen. Daarnaast stonden er nog drie andere examens per ongeluk online. Omdat die „niet of slechts zo beperkt" zijn bekeken, hoeven deze niet te worden vervangen.

Slob betreurt de gang van zaken en laat onderzoeken hoe deze fout kon worden gemaakt. Hij vindt het wel „goed om te constateren" dat het systeem op zo’n voorval berekend is en het muziekexamen vrijdag toch gewoon kan doorgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Havo-examen muziek stond per ongeluk online
Sluiten