Metro
Metro Nieuws 13 mei 2019 / 12:20 uur

Hashtags van anti-vaxxers komen niet op Instagram

Kleine kans dat je #vaccinescauseautism, #vaccinescauseaids en #vaccinesarepoison tegenkomt op Instagram. Het medium is namelijk steeds meer hashtags die voornamelijk door anti-vaxxers worden gebruikt, aan het blokkeren. Dit wordt gedaan om desinformatie over vaccineren tegen te gaan, laat een woordvoerder van Instagram weten aan Huffington Post.

Extra hashtag

Er waren eerder dus al drie hashtags omtrent vaccinaties geblokkeerd, nu komt #vaccineskill daar ook nog bij. Het blokkeren van een hashtag betekent dat mensen niet op de termen kunnen zoeken en dat er geen resultaten te zien zijn wanneer op de hashtag wordt geklikt.

Op CNN was onlangs te lezen dat #vaccineskill als eerste bovenaan stond als je ‘vaccines’ intikte op Instagram. Dat is nu niet meer het geval. Nu spannen #vaccinesinjure en #vaccinesharm de kroon. Alhoewel #vaccineswork meer berichten heeft dan hashtags uit het ‘tegen’ kamp.

Anorexia

Instagram blokkeert wel vaker profielen van mensen die schadelijke dingen promoten, of hashtags die daarover gaan. Zo worden vaak profielen van mensen die anorexia verheerlijken verwijderd. Jammer genoeg worden er vaak snel nieuwe accounts en hashtags aangemaakt, waarmee de boodschap alsnog rondgaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hashtags van anti-vaxxers komen niet op Instagram
Sluiten