Metro
Metro Nieuws 18 mei 2019 / 15:33 uur

Grote opkomst bij afscheid Julie van Espen

Zaterdag is in een kerk in het Belgische Schilde de afscheidsdienst gehouden voor Julie Van Espen, de 23-jarige studente die onlangs werd vermoord.

Grote opkomst

Volgens een schatting van de politie volgden ongeveer 1600 mensen de uitvaartplechtigheid buiten op het plein bij de kerk. In de kerk zelf waren z’n zevenhonderd familieleden, vrienden en kennissen van de studente. De aanwezigen luisterden naar getuigenissen van de ouders, broer, zus, en vriend van Julie.

De vader van Julie, Eric, las een emotionele tekst voor, schrijft HLN. „Lieve Julie, je deed alles vanuit je hart. We beloven je dat we vanaf nu alles vanuit ons hart zullen doen. Je zei ook altijd wat je voelde. We zagen je zo oneindig graag. Wat gaan we die leuke wandelingen en fietstochten missen. Je fiets was je grote vrijheid. Altijd was je begaan met andere mensen. Je wilde niet zomaar Julie zijn, je wilde iets bijdragen. Jouw dood mag niet zinloos blijken. Rust zacht, ons zonnestraaltje.”

Geen pers aanwezig

Journalisten, cameramensen en fotografen waren niet welkom in de kerk. De familie had ook politici gevraagd niet naar de plechtigheid te komen.

De 23-jarige Julie verdween op zaterdag 4 mei toen ze met de fiets op weg was naar vriendinnen in Antwerpen. Haar lichaam werd twee dagen later teruggevonden in het Albertkanaal. De 39-jarige Steve B. bekende bij de onderzoeksrechter dat hij Julie heeft vermoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote opkomst bij afscheid Julie van Espen
Sluiten