Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mei 2019 / 20:55 uur

GroenLinks-Kamerlid Özdil stapt op

Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks stapt op. Zijn recente pleidooi voor afschaffing van het leenstelsel voor studenten, dat vier jaar geleden met steun van GroenLinks werd ingevoerd, heeft geleid tot een vertrouwensbreuk.

Dat schrijft Özdil op Facebook. „Daarom neem ik afscheid van de fractie", aldus de onderwijswoordvoerder van GroenLinks. „Mijn zetel behoort toe aan de partij aan wie ik veel te danken heb en geef ik dan ook terug."

Afstand van leenstelsel

Özdil nam eerder deze maand in een interview afstand van het leenstelsel, dat in 2015 in de plaats kwam van de basisbeurs. Hij pleitte voor afschaffing. Fractieleider Jesse Klaver erkende overigens kort daarna dat het huidige stelsel niet werkt zoals beoogd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GroenLinks-Kamerlid Özdil stapt op
Sluiten