Metro
Metro Nieuws 5 mei 2019 / 06:31 uur

‘Gebruik lachgas verboden op bevrijdingsfestivals’

Mensen die lachgas willen gebruiken of verhandelen, zijn niet welkom op de meeste officiële Bevrijdingsfestivals. In sommige plaatsen worden mensen zelfs van het festivalterrein verwijderd bij handelen of gebruik. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs alle veertien Bevrijdingsfestivals.

Niet alle festivals gaan even ver

Niet alle festivals gaan even ver in hun verbod op lachgas. Zo worden bezoekers in Almere bij gebruik van het terrein gezet, terwijl ze er in Roermond niet specifiek op controleren. Hoewel het gebruik van lachgas in Nederland legaal is, mogen de organisaties zelf beslissen hoe ze omgaan met lachgas op het terrein.

Groeiende populariteit

De groeiende populariteit van lachgas in combinatie met de incidenten tijdens Koningsdag, hebben de Bevrijdingsfestivals aan het denken gezet. Vorig weekend, op Koningsdag, rukten ambulances tientallen keren uit omdat mensen onwel waren geworden door lachgas. De lachgasballonnen werden onder meer veel verkocht in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Gebruik lachgas verboden op bevrijdingsfestivals’
Sluiten