Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mei 2019 / 14:09 uur

FVD haalt geroyeerd lid terug naar de partij

Forum voor Democratie (FVD) nodigt een aantal leden die na een conflict de partij al dan niet gedwongen verlieten, uit weer lid te worden. Robert de Haze Winkelman, wiens royement het startschot was voor de exodus vorig jaar, heeft zich inmiddels weer bij de partij aangesloten, laat FVD op zijn website weten.

Conflict

De Haze Winkelman werd vorig jaar samen met zijn echtgenote uit de partij gezet. Aanleiding was een conflict met het partijbestuur. In een verklaring zei de partij destijds dat de twee „op oneigenlijke wijze geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen."

Nu zegt De Haze Winkelman dat er „binnen FVD hernieuwde energie is om de uitbouw van de partij ter hand te nemen. Dat is altijd mijn streven geweest. Er is heel veel te doen. Zo zal gewerkt gaan worden aan de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, aan de invulling van organisatorische verbanden binnen de provincies en aan commissies op verschillende terreinen."

Strijdbijl begraven

Baudet is „enorm blij dat we de strijdbijl nu kunnen begraven. Ook de andere als gevolg van dit conflict vrijwillig of gedwongen vertrokken leden nodig ik van harte uit om weer lid te worden."

Volgens hem keert er een belangrijke kracht terug bij de partij. „Robert was vanaf de oprichting betrokken bij FVD en de campagne voor de eerste Tweede Kamerzetels. Hij en zijn vrouw hebben een belangrijk aandeel gehad in de opstart van de partij."

Otten

NRC meldde eerder deze week al dat de terugkeer van een aantal leden aanstaande was, nu Otten op een zijspoor is beland. Zijn manier van leidinggeven zou ten grondslag hebben gelegen aan veel van de vertrekken. "Dat Otten weg is uit het bestuur is goed voor de partij", zei ex-directeur van het partijbureau Saskia de Koning tegen de krant.

Otten viel onlangs uit de gratie na een interview met NRC. Daarin zei hij onder meer dat Baudet de partij te veel naar rechts trekt. Niet veel later noemde Baudet een betaling die Otten aan zichzelf had gedaan als reden voor diens vertrek uit het partijbestuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FVD haalt geroyeerd lid terug naar de partij
Sluiten