Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Franse basisschool schrijft 15 schapen in

In Frankrijk vond een basisschool een wel heel creatieve oplossing om het teruglopende leerlingenaantal tegen te gaan. Door vijftien schapen in te schrijven kregen ze er in één klap vijftien nieuwe leerlingen bij.

Bezoek van een herder

Reden voor deze bijzondere actie was de beslissing van de school in Crêts-en-Belledonne, een dorp aan de voet van de Alpen, om een van de elf klassen te sluiten, omdat het aantal leerlingen was gedaald van 266 naar 261.

Afgelopen dinsdag kwam een herder met vijftig schapen langs in het dorpje. Omdat slechts vijftien van deze dieren in het bezit waren van een officieel geboortecertificaat konden alleen zij worden ingeschreven bij de school.

Wennen aan nieuwe klasgenoten

Een van de ouders liet aan de Franse krant, The Local, weten dat de actie behalve ludiek, ook een sneer is naar de Franse onderwijsautoriteiten. „Nu hoeven we geen klassen meer te sluiten.”

Voor de leerlingen zal het even wennen zijn om in de klas te zitten met hun nieuwe klasgenoten. De schapen luisteren onder andere naar namen als Baa-bete, Saute-Mouton en Shaun.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.