Metro
Metro Nieuws 30 mei 2019 / 12:19 uur

Extra controles op vrachtwagens op vluchtstrook

Rijkswaterstaat gaat op feestdagen extra controleren op vrachtwagenchauffeurs die op de vluchtstrook in de truck slapen.

Het is voor vrachtwagenchauffeurs in Duitsland verboden om op feestdagen te rijden. Zijn zij in Nederland, dan moeten ze tot 22.00 uur wachten tot ze Duitsland weer in mogen.

Parkeren bij de Duitse grens

Veel vrachtwagenchauffeurs zetten om deze reden hun truck dichtbij de grens van Duitsland en gaan vervolgens slapen. Door deze tactiek zijn parkeerplekken echter overvol. „Truckers kiezen er dan voor om op een onveilige plek te gaan staan”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen RTL Nieuws. Dit zijn bijvoorbeeld vluchtstroken.

Extra controles

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, voert Rijkswaterstaat extra controles uit. Dat gebeurt voortaan tijdens alle Duitse feestdagen. De extra inzet vindt plaats op de A7, A34, A1 en A67. Op de A12 en A76 zijn geen extra controles. „Daar doen deze problemen zich niet voor”, aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extra controles op vrachtwagens op vluchtstrook
Sluiten