Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 mei 2019 / 19:03 uur

Ex-Level 42-gitarist Rowland ‘Boon’ Gould overleden

Rowland ‘Boon’ Gould, een van de oprichters van de Britse band Level 42, is overleden. De gitarist werd dinsdagochtend door de politie dood in zijn huis gevonden, zo maakte frontman Mark King bekend. Boon is 64 jaar geworden.

„Met groot verdriet moet ik vertellen dat onze geliefde vriend en broer Boon Gould is overleden", schrijft King op de Facebookpagina van Level 42. „Je hebt nu vrede Boon, voor jou geen pijn meer, maat. Bedankt voor alles." De doodsoorzaak van de gitarist is niet bekendgemaakt.

https://www.facebook.com/level42official/

Boon stond begin jaren tachtig aan de basis van Level 42, samen met zijn broer Phil, Mark King en Mike Lindup. Jarenlang speelde hij gitaar. Level 42 scoorde een groot aantal hits met onder meer Love Games, Hot Water en Lessons in Love.

De broertjes Gould verlieten Level 42 eind jaren tachtig. In 2005 keerde Boon terug als liedschrijver en later trad hij sporadisch weer op met de band.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ex-Level 42-gitarist Rowland ‘Boon’ Gould overleden
Sluiten