Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 mei 2019 / 16:12 uur

Eis: taakstraffen voor het stel dat HEMA bestal

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een 48-jarige vrouw uit Den Haag, die als leidinggevende bij de HEMA in Delft voor tienduizenden euro’s aan spullen uit de winkel stal, een taakstraf krijgt opgelegd van 180 uur.

De vrouw verduisterde volgens de aanklager tussen eind 2016 en februari 2018 zo’n duizenden artikelen, met een totale waarde van tienduizenden euro’s. Tegen haar partner, een 43-jarige man uit Delft, eiste het OM maandag voor de rechtbank in Den Haag een taakstraf van 100 uur wegens hulp.

Schulden aflossen

De vrouw nam van alles mee, variërend van chocola, tot lampen, textiel en computerspullen. Toen de politie haar woning doorzocht, werd een deel van de buit – ongeveer 1500 artikelen – teruggevonden. De spullen die ze stal, deed ze in grote winkeltassen die ze bij de achteringang aan haar partner gaf. De vrouw verkocht de spullen via Marktplaats en mogelijk ook op rommelmarkten, stelt het OM. De verdachte heeft gezegd dat ze dit deed om met de opbrengst schulden te kunnen aflossen.

De man zei niet te hebben geweten dat de spullen die hij vaak ophaalde, gestolen waren. Ditzelfde beweerde de vrouw. De aanklager vindt echter dat hij het had kunnen en moeten weten toen zijn vriendin zoveel spullen mee naar huis nam. Bovendien heeft de man geprofiteerd van de opbrengsten.

Correcties van de voorraad

De verduistering werd opgemerkt door het hoofdkantoor, omdat in Delft uitzonderlijk vaak correcties van de voorraad werden doorgevoerd. De functie van de vrouw liet dit ook toe. Een onderzoeksbureau kwam uiteindelijk bij haar uit, waarna aangifte volgde bij de politie.

De voormalige werkgever wil dat de vrouw een schadevergoeding betaalt van 50.000 euro. Uitspraak van deze diefstal is 20 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eis: taakstraffen voor het stel dat HEMA bestal
Sluiten