Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Duncan Laurence heeft er ‘ontzettend veel zin in’

Historie schrijven voor Nederland, dat is waar Duncan Laurence zaterdagavond tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival voor gaat. „Het is spannend natuurlijk, maar ik heb er ontzettend veel zin in", zei hij zaterdagochtend bij het verlaten van zijn hotel.

Nog geen zenuwen

De zanger liet ook weten geen zenuwen te hebben. „Of ik nerveus ben? Nee, valt mee eigenlijk. Ik weet ook niet hoe ik het doe, maar het gaat goed allemaal." De spannendste dag van zijn leven is het dan ook zeker niet, vertelt hij. „Dat was toen mijn broertjes werden geboren. Dat vond ik veel spannender."

Het helpt volgens Laurence ook dat het podium nu al helemaal vertrouwd aanvoelt. „Dat voelt heel fijn, want hoe vaker je het doet, hoe relaxter je wordt."

Het moment van de waarheid

Laurence krijgt zaterdagmiddag nog een keer de tijd om zijn act te repeteren in de laatste doorloop voor de finale. Zaterdagavond is het moment van de waarheid, als hij even na 22.00 uur Nederlandse tijd het podium op moet.

De zanger laat het allemaal op zich afkomen en probeert ondertussen geen gekke dingen te doen. „Ik ga gewoon lekker inzingen en blijf normaal doen met mijn stem, niet te veel schreeuwen en krijsen. Dan komt het vast goed."

Duncan Laurence heeft er 'ontzettend veel zin in'
Duncan Laurence. /ANP

De 25-jarige Duncan Laurence is zaterdagavond als twaalfde aan de beurt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. In totaal doen er 26 landen mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.