Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Duizenden havisten klagen over examen wiskunde A

Op de eerste dag van het centraal schriftelijk examen heeft het Landelijk Actie Komité Scholieren (LAKS) veel klachten klachten ontvangen over de eerste zes examens die op het programma stonden. In totaal kwamen tot 21.00 uur ruim 20.000 klachten binnen. De helft hiervan ging over het vak wiskunde A voor de havo.

Moeilijk en lang examen

„Scholieren vonden wiskunde te moeilijk en te lang", zegt Bibi Reiniers, klachtencoördinator van het LAKS. Reiniers kon nog niet zeggen of het aantal klachten groter was dan vorig jaar. De opmerkelijkste grief kwam van een scholier die klaagde over het gekrijs van een pauw tijdens het examen.

Minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media nam bij het LAKS telefonisch klachten aan. De minister belde ook met een verbaasde rector om na te vragen hoe het zat met signalen over geluidsoverlast.

217.000 middelbare scholieren

Ruim 217.000 middelbare scholieren begonnen donderdag aan hun eindexamen. Ruim de helft van hen (112.663 kandidaten) zit op het vmbo, meer dan 62.000 op de havo en ruim 42.000 op het vwo. De examens duren tot en met 23 mei. Drie weken later, woensdag 12 juni, horen leerlingen of hun schooltas aan de vlaggenmast gehangen mag worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.