Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Docenten in Florida mogen bewapend les geven

In de Amerikaanse staat Florida mogen docenten sinds woensdag lesgeven terwijl ze een wapen bij zich hebben. Hiermee wil het parlement dodelijke schietincidenten op scholen voorkomen. Op 14 februari 2018 schoot een ex-leerling van een school in Parkland, Florida, veertien leerlingen en drie personeelsleden dood.

Verplichte cursus

65 volksvertegenwoordigers stemden voor, 47 tegen de maatregel. Vorige week gaf de Senaat al groen licht. Elke docent mag dus nu een wapen bij zich hebben tijdens de les, wanneer ze een opleiding van 144 uur afronden over hoe om te gaan met wapens. Een aantal scholen in veertig van de 67 provincies in Florida hebben hun docenten al opgegeven voor zo’n cursus.

Parkland aanleiding

Meerdere politici wijzen naar het dodelijke schietincident op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland als aanleiding voor de maatregel. Enkele weken na die schietpartij ondertekende voormalige Republikeinse gouverneur Rick Scott een pakket met maatregelen die scholen veiliger zouden moeten maken.

Onder deze maatregelen vallen een minimumleeftijd voor het kopen van wapens – daar moet je 21 voor zijn – en een verplichte wachttijd van drie dagen bij het kopen van een wapen. Sommige personeelsleden kregen al toegang tot wapens, maar het is nieuw dat de wapens ook mee het klaslokaal in mogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Docenten in Florida mogen bewapend les geven
Sluiten