Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 mei 2019 / 17:49 uur

Debat Rutte en Baudet toch door én op tv

VVD-leider Mark Rutte en Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) gaan woensdag toch met elkaar in debat. Dat heeft het tv-programma Pauw zaterdag bekend gemaakt. Rutte daagde Baudet deze week uit voor een debat tussen de twee, maar de partijleiders leken er niet met elkaar uit te komen waar en hoe dit debat moest plaatsvinden.

De politici gaan woensdagavond in de Rode Hoed in Amsterdam met elkaar in gesprek, onder leiding van presentator Jeroen Pauw. De discussie zal dan ook via het tv-programma Pauw te volgen zijn.

Facebook of televisie

Nadat Rutte de FVD-leider uitdaagde voor een debat, hadden de partijen elkaar snel gevonden. Maar ze kwamen er niet uit over waar en hoe het debat precies gevoerd moest worden. Baudet wilde op Facebook debatteren, maar Rutte wilde dat het gesprek op televisie te volgen was.

„Na dagen van contact tussen de VVD en Forum voor Democratie is er een akkoord bereikt", aldus de makers van talkshow Pauw. De uitzending volgt woensdagavond op een televisiedebat tussen de lijsttrekkers voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Het is ongebruikelijk dat de premier een rivaal uitdaagt voor een debat, maar Rutte deed dat naar eigen zeggen toch om de "gevaarlijke" en "rare verzinselen" van nexit-voorstander Baudet aan de kaak te stellen. „Goed dat het debat er komt", laat hij weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Debat Rutte en Baudet toch door én op tv
Sluiten