Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 29 mei 2019

De zomer komt eraan: zondag kans op 30 graden!

Héhé, we hebben er even op moeten wachten. Maar Nederland kan zich opmaken voor de eerste tropische dag van het jaar. Na de middelmatige lentedagen van de afgelopen tijd kan het zondag wel 30 graden worden.

Spaanse warme lucht

Donderdag en vrijdag moeten we het nog doen met medium temperaturen maar in het weekend lopen de thermometer flink op. Zaterdag kan 20 tot 25 graden worden en in het binnenland kan de temperatuur oplopen tot 28 graden,” zegt Jaco van Wezel meteoroloog bij Weeronline aan Metro. Dit heeft te maken met de warme lucht die vanuit Spanje ons land binnenkomt. En de wolkenvelden die eerder ons land verlaten. „De Spaanse warme lucht verspreid langzaam over ons land en vooral zaterdagavond rond 18.00 kan het erg warm zijn.”

Zondag zou het zelfs lokaal 30 graden kunnen worden, maar dat is nog niet met 100% zekerheid te zeggen. „Het ligt er aan of de warmte kan gaan leiden tot wolken en onweersbuien. Als dat al vroeg op de dag gebeurd dan kan er wel wat regen worden verwacht, als dat later gebeurd dan blijft het lang zonnig en droog.

De rest van de zomer?

Na het weekend zullen de temperaturen weer afnemen en zal het rond de 19 graden worden, voor begin juni is dat normaal. Vergeleken met vorig jaar lijkt de lente misschien wat tegen te vallen, maar volgens de weerkundige wordt de zomer nog steeds warmer dan normaal. „Eind mei hebben we een zomerverwachting gedaan en de seizoensmodellen bekeken. De kans op een warme zomer is groot. Niet perse stabieler, maar er zal minder regen vallen dan normaal.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De zomer komt eraan: zondag kans op 30 graden!
Sluiten