Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2019 / 20:04 uur

Conservatieve Partij verliest 1200 lokale zetels

De Conservatieve Partij van de Britse premier Theresa May is afgestraft door de kiezers bij lokale verkiezingen donderdag. De partij verloor meer dan 1200 van de ruim 3500 zetels in de lokale raden. Grote winnaar was pro-EU-partij Liberal Democrats, bleek vrijdagavond nadat bijna alle stemmen waren geteld.

De kiezer lijkt daarmee een duidelijk signaal te hebben afgegeven over hoe wordt gedacht over de moeizame manier waarop May de brexit tot stand probeert te brengen.

Ook oppositiepartij Labour van Jeremy Corbin verloor zetels maar dat viel in het niet bij de klap die de Conservatieven te verwerken kregen. Labour leverde bijna 80 zetels in op een totaal van bijna 2000.

Liberal Democrats, dat probeert het vertrek uit de EU tegen te houden, won ruim 690 zetels en verdubbelde het aantal lokale vertegenwoordigers ruim.

Doorpakken

Premier May erkende bij de eerste uitslagen vrijdag al dat de Conservatieve Partij een moeilijke tijd doormaakt. Ze denkt dat kiezers haar partij en Labour een simpele boodschap sturen: „Doorpakken en de brexit regelen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Conservatieve Partij verliest 1200 lokale zetels
Sluiten