Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Cel en rijverbod na aanrijden politieagent

In Harderwijk is een 23-jarige man veroordeeld tot drie maanden cel. Ook mag hij een jaar lang niet autorijden omdat hij een politieagent aanreed. De rechtbank in Zutphen veroordeelde hem voor poging tot zware mishandeling. De agent raakte lichtgewond aan zijn knie, maar dat het letsel beperkt bleef is niet te danken aan de verdachte, vindt de rechtbank.

Drugsdeal

Pas toen de agent en een collega waarschuwingsschoten losten, stopte de man zijn auto. Het gebeurde op 23 augustus 2017 in Harderwijk, toen de agent de man wilde aanhouden, omdat hij vermoedde dat die met een drugsdeal bezig was. De Harderwijker reed vervolgens met zijn auto hard achteruit en raakte de agent, die op een snorfiets zat.

De rechtbank oordeelt dat de verdachte hem zwaar lichamelijk letsel had willen toebrengen. De aanklager had een werkstraf geëist, maar de rechtbank vindt dit geen recht doen aan de ernst van het gepleegde feit.

Gevaarlijk rijgedrag

De man was al eerder veroordeeld voor gevaarlijk rijgedrag. Omdat hij tijdens een proeftijd van drie jaar opnieuw de fout in is gegaan, komt een oude ontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden er nog bovenop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.