Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mei 2019 / 19:49 uur

Buma verruilt Haagse politiek voor burgemeesterschap

CDA-leider Sybrand Buma verlaat de Haagse politiek en wordt de nieuwe burgemeester van Leeuwarden. De gemeenteraad van de Friese hoofdstad wees hem donderdagavond aan als opvolger van PvdA’er Fred Crone.

Dat Buma de Haagse politiek verlaat, is niet geheel onverwachts. Wel had de voorman van het CDA in het geheim gesolliciteerd naar de functie van burgemeester en liet hij niet veel los omtrent de geruchten over zijn mogelijke vertrek.

2021

Het vertrek van Buma betekent dat het CDA op zoek moet naar een nieuwe partijleider. Waarschijnlijk zal eerst alleen een nieuwe fractievoorzitter gekozen worden en komt er in de aanloop naar de verkiezingen in 2021 een nieuwe partijleider.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buma verruilt Haagse politiek voor burgemeesterschap
Sluiten