Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 mei 2019 / 11:46 uur

Buma (CDA) hakte knoop om weg te gaan al eerder door

Sybrand van Haersma Buma (CDA) wist vorig jaar al dat hij de handdoek in de ring zou gooien bij het Binnenhof. De functie als burgemeester van Leeuwarden kwam later pas op zijn pad, zo vertelde hij bij Buitenhof.

De politicus twijfelde al sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 of hij nog lijstrekker wilde zijn. De knoop hakte hij uiteindelijk afgelopen zomer door, waarna hij op zoek ging naar een nieuwe baan. Omdat hij "niet in de weg wilde lopen" bij de keuze van een opvolger, had dat wel wat haast. Zo zei hij in de politieke talkshow.

Leeuwarden

De geboren en getogen Fries is sinds 2010 fractievoorzitter van het CDA en woont in Voorburg. Hij is blij dat hij terug kan keren naar Leeuwarden en daarbij hetzelfde ambt mag bekleden als veel van zijn voorvaders. Ook herinnert hem het eraan dat zijn ouders, in de Friese hoofdstad, ook een dagje ouder worden. „Ik weet niet precies wat mijn vader zei, maar ik voelde dat hij dit heel mooi vond. Dat raakt me natuurlijk."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buma (CDA) hakte knoop om weg te gaan al eerder door
Sluiten