In het nieuws

Boijmans zoekt je door renovatie 7 jaar lang zelf op

Boijmans gaat dicht (maar ook niet...)

Het Paviljoen en Museum Boijmans Van Beuningen. / Studio Hans Wilschut

In samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen

15 MEI 2019

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam pakt van 24 tot en met 26 mei een weekend lang groots uit. De reden: het museum ondergaat een hoognodige renovatie. Deze duurt maar liefst zeven jaar lang. Dat betekent niet dat Rotterdam en de rest van Nederland zijn verstoken van Boijmans-cultuur. In 2021 opent Depot Boijmans Van Beuningen de deuren. Dit gebouw belooft een nieuw icoon van de stad te worden. Daarnaast zal het museum meer dan ooit elders in de stad delen van de collectie laten zien, onder andere bij acht musea in elf tentoonstellingen onder de noemer Boijmans bij de Buren. Ook zal het museum de wijken intrekken en scholen bezoeken. Wie zin heeft om nog één keer het Boijmans in oude glorie te bezoeken, zet het Slotweekend in zijn of haar agenda (het programma vind je onderaan dit artikel). Wat kun je verwachten?

‘Geen Rotterdam, geen Bauhaus’

Museumconservator Mienke Simon Thomas had zo haar twijfels over een tentoonstelling over 100 jaar Bauhaus, het legendarische Duitse kunstinstituut. Dat kunnen Duitsers 10 keer beter, dacht ze. Maar na wat onderzoek nam het enthousiasme toe. Want nog niet eerder vertoond: de kruisbestuiving tussen Nederlanders en het Bauhaus laten zien. Daar moest belangstelling voor zijn. Mienke ging aan de slag. Het resultaat trekt opvallend veel jongeren naar Boijmans. Ze wil best toelichten waar die interesse vandaan komt. En passant maakt ze ook duidelijk dat Rotterdam een grotere invloed had op Bauhaus dan doorgaans gedacht wordt.

Boijmans zoekt je door renovatie 7 jaar lang zelf op

Foto: Aad Hoogendoorn

Wat is voor u de essentie van Bauhaus?

Een totaal nieuwe manier van ontwerpen waarbij – en dit wordt eigenlijk nooit met zoveel woorden gezegd – het bannen van decoraties centraal stond. Het was de eerste opleiding voor ontwerpers, architecten, kunstenaars en ambachtsmensen waar je niets over ornamenten leerde. Dat vond men niet passen bij de moderne tijd, want dan bleef je teruggrijpen naar het verleden. De tierelantijnen konden gemist worden, want die hebben geen enkel nut. Waarom energie steken in iets wat niet noodzakelijk is, als een ontwerp al mooi genoeg is van zichzelf? Dus werden er geen leuke bloemetjes op een vaas gestempeld. Ze experimenteerden wel met materialen en structuren. Dat is ook iets van onze tijd, kijk maar eens naar de exposities van de studenten van de Eindhovense Design Academy. Deze ontwikkeling verklaart wellicht ook dat de tentoonstelling opvallend meer jongeren trekt dan andere exposities. Ze herkennen iets in het Bauhaus.

Wereld een stukje beter maken

Bauhaus ging ook over het maken van een betere, mooiere wereld

Ik denk dan ook dat jonge mensen zich aangetrokken voelen door het positieve, het idealisme in het Bauhaus. De mogelijkheid om met architectuur en gebruiksvoorwerpen de wereld een stukje beter te maken. Dat leeft nu meer dan pak ’m beet 20 jaar geleden. Het functionalisme van Bauhaus pretendeert oplossingen voor de samenleving te bieden. Persoonlijk denk ik dat de invloed hierop vrij betrekkelijk is. Ik weet niet waar mensen beter van worden. Je kunt ook beweren dat spiritueel en postmodern bezig zijn nuttig is. Er moet altijd ruimte voor verbeelding kunnen zijn.

Het Bauhaus wilde architectuur en gebruiksvoorwerpen voor de massa toegankelijk maken. Zonder Bauhaus geen Ikea?

Dat kan ikniet zeggen. Alles wat modern oogt, werd niet allemaal voor het eerst in het Bauhaus bedacht. Er was veel kruisbestuiving met de buitenwereld. Het was vooral een ideeënfabriek die inspireerde. Ook de directe omgeving had invloed. Vlakbij het Bauhaus was de vliegtuigenfabriek van Junkers. Daar werden ideeën opgedaan, met als resultaat een stoel met een frame van gebogen buis. Men kwam er ook al weer snel achter dat veel mensen dergelijke meubels niet mooi vonden. Daarnaast waren ze vanwege de prijs maar voor een kleine groep bereikbaar. En dat stond dus weer op gespannen voet met de ambitie mooie producten voor de massa te maken. Dit inzicht inspireerde iemand als Hannes Meyer, de opvolger van directeur Walter Gropius, om weer meer te gaan experimenteren met goedkopere materialen als hout en aluminium. Hij bedacht ook demontabele meubelen die je goedkoop kunt vervoeren en makkelijk kunt verhuizen. Deze aanpak sloot feitelijk beter aan bij het verheffingsideaal van Bauhaus. Je kunt in ieder geval stellen dat Ikea niet de eerste met dat pakketidee was.

Boijmans zoekt je door renovatie 7 jaar lang zelf op

Vloerschildering ‘Apollo’ door Thonik en Olaf Nicolai, binnenplaats Museum Boijmans Van Beuningen.

Naar de bron gaan

U stak veel tijd en energie in de tentoonstelling. Heeft Bauhaus u veranderd?

Niet mijn idee over wat ik goede vormgeving vind. Maar wel: dat je vooral ervaart dat je steeds beter weet wat je allemaal niet weet! De rijkdom van zo’n groot netwerk als dat van het Bauhaus... Indrukwekkend. Hoe dieper je er induikt, hoe meer mensen opduiken. Als historicus ga je op zoek naar de bronnen. Maar je moet ook oog hebben voor de breedte van zo’n beweging. Je doet niet alleen onderzoek in archieven en bibliotheken. Je moet ook naar de bron gaan: het Bauhaus in Duitsland. Daar heb je onverwachte ontmoetingen die je anders leren kijken. De gebouwen, de producten, de werkplaatsen: in het echt zie je veel meer details dan op foto’s. En dan blijkt dat die details ertoe doen. Bauhausstudenten die vanuit de pottenbakkerij uitzicht hebben op een schitterend rococopaleis. Over ornamenten gesproken! Wat doet zo’n uitzicht met die Bauhaus-mensen? Wat voor invloed heeft dat op hun denken

Niemand doet dat!

Ook in Rotterdam liet Bauhaus zijn sporen na. Geen Bauhaus, geen Lijnbaan?

Mensen willen altijd naar sporen van Bauhaus in Rotterdam zoeken. Draai het eens om: geen Rotterdam, geen Bauhaus. Zoek Rotterdam in het Bauhaus. Niemand doet dat! De mensen van Bauhaus waren in de jaren 20 van de vorige eeuw geïnteresseerd in de stad, mede dankzij de toenmalige stadsarchitect J.J.P. Oud, met wie zij contacten onderhielden. De woningen voor het volk, zoals Oud die bouwde, denk aan onder meer de Kiefhoek op Zuid, die zijn absoluut maatgevend geweest voor het Bauhaus. Want daar ging het ook over verheffing van het volk. De architectuur van Oud was een echte breuk met het verleden. Overigens was het H.P. Berlage die de architecten van het Bauhaus in contact bracht met Oud. Dus ook Berlage had invloed op de ontwikkelingen. Oud vond het belangrijk om goede woningen te bouwen voor het volk, op een moderne manier, met moderne bouwtechnieken. Daar was toen ruimte voor. Je moet je voorstellen dat Rotterdam in die tijd ontwaakte. Een voorbeeld: de Nederlandse graficus Jacob Jongert, die van Amsterdam naar Rotterdam verhuisde om les te gaan geven aan de Academie voor Beeldende Kunsten, klaagde in 1918 over de provinciale sfeer. Hij zou nergens een kop koffie kunnen drinken.

Boijmans zoekt je door renovatie 7 jaar lang zelf op

Geliefde uitgaansstad

Gelukkig maakt hij de opleving van de stad mee. Rotterdam groeide dankzij uitspanningen als Chrystal Palace, Grand Theater, Atlanta en Dancing Pschorr uit tot een geliefde uitgaansstad. Bij de nieuwe status hoorde ook architectuur met een zekere allure. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de Coolsingel als boulevard. Vooruitstrevende industriëlen die hun personeel een gezonde werkplek wilden bieden, lieten de Van Nellefabriek bouwen die geïnspireerd is door ideeën van het Bauhaus. De reclames en de verpakkingen voor Van Nelle ontworpen door Jongert, waren eveneens door de kleurrijke, strakke vormen van het Bauhaus beïnvloed. Dat is die kruisbestuiving. Rotterdam was toen een interessante plek. De architecten van Bauhaus propageerden strak vorm- gegeven architectuur met aandacht voor zowel hoog- als laagbouw. Daar staat Rotterdam inmiddels vol mee. Ook de invloed van voormalige Bauhaus-student Lotte Stam-Beese op de wederopbouw en de uitbreiding van Rotterdam kan niet makkelijk overschat worden. Ik kan iedereen dan ook van harte aanbevelen de tentoonstelling te bezoeken, nu het nog kan. Je kijkt na het bezoek anders naar de stad.

Boijmans zoekt je door renovatie 7 jaar lang zelf op

Eerste beelden van het depot.

Het Depot: een schatkist met 151.000 kunstwerken

Voor velen zal de tijdelijke sluiting van Boijmans een gevoel van gemis oproepen. We moeten dan wel wachten tot 2021, als het Depot Boijmans Van Beuningen de deuren opent. Een primeur: het is het eerste voor het publiek toegankelijke depot ter wereld. Waar miljoenen kunstschatten in vele musea in kelders zijn opgeslagen, wordt de bezoeker van het Depot straks wél een blik gegund op de collecties die het museum nu eenmaal niet allemaal tegelijk kan exposeren. Boijmans zal het publiek tot aan de opening zoveel mogelijk bij de voortgang betrekken. De bouw vordert gestaag. Onlangs plaatste de bouwer de spectaculaire 18 meter lange bezoekerstrap, de eerste van vijf trappen. Met deze trappen, die het 28,5 meter hoge atrium doorkruisen, krijgen bezoekers straks toegang tot depotcompartimenten en restauratie- en onderzoeksruimtes. Dit jaar hangt de bouwer de 1664 spiegels tegen de betonnen gevel. En volgend jaar levert de aannemer het Depot op. Dan mag het depot een jaar lang drogen. Want kunst verdraagt bouwvocht slecht. Daarna krijgen de 151.000 kunstwerken een plek in het depot. En dat niet alleen. Het publiek zal in het volle daglicht in het enorme atrium delen van de collecties kunnen bekijken. Dankzij de ruimte kan het museum nu ook hele grote stukken laten zien. Hoe deze opstelling zal uitpakken, is nog voor iedereen een verrassing. Maar dat het een ervaring op zich zal worden, staat vast. Het ontwerp van het Depot is van Winy Maas van het Rotterdamse MVRDV.

Boijmans zoekt je door renovatie 7 jaar lang zelf op

Eerste beelden van het depot.

Boijmans zoekt je door renovatie 7 jaar lang zelf op

Een artist impression van het depot.

Het programma van het Slotweekend in Boijmans

Dit weekend krijg je een allerlaatste kans om de spraakmakende tentoonstelling nederland < >bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld te zien. Conservator Mienke Simon Thomas vertelt in deze krant welke invloed Rotterdam op het Bauhaus had. En omgekeerd. Liefhebbers van het alledaagse bezoeken Dagelijkse Verwondering. Deze tentoonstelling laat zien dat schilder Co Westerik gewone zaken meeslepend groots op het canvas kon vastleggen. Wie wil weten wat de publiekslievelingen zijn, slaat Als de luiken sluiten - Hoogtepunten uit de collectie niet over. Hier kun je onder meer werken van Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel, Salvador Dalí, Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Rembrandt van Rijn bekijken.  Op 24, 25 en 26 mei is Boijmans tot 19.00 uur open.

25 mei

Wir machen eine Bauhausparty

Op zaterdagavond kun je van 20.00 tot 23.00 uur onder meer dansen in het museum. Programmeur Fieke Dieleman is medeverantwoordelijk voor het Slotweekend. Zij geeft aan dat het een bijzonder weekend zal worden en de moeite waard voor jong en oud. Fieke: „Het wordt een feest vol muziek en performances, geïnspireerd op de vele spraakmakende feesten die in het Bauhaus werden georganiseerd. In het pop-up restaurant gaan dj’s muziek draaien. En dansers voeren de lindy hop uit, een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York in de late jaren 20 en vroege jaren 30. Deze dans, een samensmelting van verschillende stijlen, is vooral gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston. De dans was populair bij de feesten die het Bauhaus organiseerde.” Ook maken artiesten nummers die zijn geïnspireerd op kunstwerken. De gasten bewegen tussen avantgardistische kostuumdansers. Deze kostuums zijn geïnspireerd op het werk van Oskar Schlemmer. De gasten laten zich ook onderdompelen tussen de honderden Bauhaus-iconen van de tentoonstelling nederland < > bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld.

Vergeet niet op tijd online tickets te bestellen. Slotweekend Museum Boijmans Van Beuningen, 24, 25 en 26 mei, meer informatie: www.boijmans.nl.

Tekst Jaap van Rijn.


Lees de krant van maandag 26 augustus al online!

Als je niet kunt wachten tot je de krant in je handen hebt, kun je 'm nu ook al online lezen!

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De krant van maandag 26 augustus is morgenochtend weer te vinden in de bakken op onder andere de grote treinstations in Nederland. Kun je niet wachten? Dan hebben we goed nieuws: de krant staat nu al online.

Je leest waarom een gebarenboot niet alleen aan dovemansoren is gericht, waarom steeds meer jongeren dakloos zijn en welke iconische stemmen terug zijn op de buis. Ook hebben we tips met hoe je het beste kunt herstellen van een festival.

'Nickelodeon-helden. YouTubers, influencers, poppen als Spongebob voor de allerkleinsten, actrices als Britt Scholte van GTST, Roxeanne Hazes en Ronnie Flex het houdt niet op.' Benieuwd wat je hebt gemist? Metro nam een kijkje bij het Nickelodeon Familie Festival.


Vermiste zwemster (23) in goede gezondheid gevonden

De vrouw en een vriendin verloren elkaar bij het Markermeer uit het oog. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft de 23-jarige vrouw die zaterdagavond bij Venhuizen (Noord-Holland) als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds zaterdagavond is gebeurd.

Uit het oog verloren

De vrouw en een vriendin verloren elkaar bij het Markermeer uit het oog. Daarna was de vrouw verdwenen. Haar persoonlijke spullen lagen er nog. Zaterdagavond en zondag werd er op het Markermeer gezocht met brandweerduikers, een helikopter en reddingsboten van de KNRM.


NS verwacht recorddrukte in september

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De zomervakantie loopt ten einde en dat ga je komende tijd ook merken op het spoor. De NS verwacht in september een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. Dat meldt de NS zondagavond na berichtgeving door het AD. Het ov-bedrijf verwachtte vorig jaar voor dezelfde maand 35 miljoen reizigers en dat kwam ook ongeveer uit, aldus een woordvoerder.

September is altijd de drukste maand van het jaar op het spoor, aldus de NS; forensen gaan na de vakantie weer naar het werk en jongeren beginnen aan het studiejaar. De verwachting van de NS is dit jaar hoger dan die van vorig jaar omdat  „in z'n algemeenheid bij aanhoudende economische groei meer mensen op pad zijn". Ook zouden meer mensen de trein nemen omdat het door de toenemende files aantrekkelijk wordt om met het openbaar vervoer te reizen.

200 extra zitplaatsen


Politie redt puppy die in volle zon op balkon zat

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Met deze tropische temperaturen is het belangrijk om huisdieren uit de zon te houden. Het politieteam van de Rotterdamse wijk Feijenoord was dan ook verbaasd toen zij zondag een puppy zagen die bij een woning in de volle zon op het balkon zat.

De politie had eerder een melding gehad en was gelukkig op tijd om het dier te redden. Het beestje is in beslag genomen en er wordt onderzoek gedaan om de eigenaar te achterhalen.


Dode en gewonde aangetroffen in drugslab Rotterdam

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft zondag in een woning aan de Louise de Colignylaan in Rotterdam een dode man aangetroffen. De politie en familie van de man waren naar het adres gegaan omdat ze vermoedden dat de man zich daar bevond. Hij werd vermist.

Giftige dampen

In de woning zat een drugslab. Er zijn ook drugs gevonden. Er werd een tweede man aangetroffen met wie het niet goed ging, maar die wel aanspreekbaar was. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.


Warmste 25 augustus ooit gemeten

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Lag je vandaag lekker op het strand, aan het zwembad of ergens in het park? Of zat je binnen met de airco aan weg te zweten. Grote kans dat je het erg heet hebt gehad. Niet zo gek ook, want nooit werd het eerder zo warm op 25 augustus als zondag.

In De Bilt is het zondag aan het begin van de avond 31,3 graden geworden. Daarmee is het de warmste 25 augustus ooit gemeten, meldt Weeronline.

Het oude record dateert van 2001, toen het op deze dag in De Bilt 31,1 graden werd. Het is al het twaalfde officiële datum-warmterecord van het jaar. Vier records vielen in februari, drie in juni en vier tijdens de hete periode in juli.


Likeability of3

Zeven doden door vliegtuigongeluk Mallorca

Zeven mensen zijn zondag om het leven gekomen door een botsing tussen een helikopter en een klein vliegtuigje. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Zeven mensen zijn zondag om het leven gekomen door een botsing tussen een helikopter en een klein vliegtuigje op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Onder de doden zijn twee minderjarigen, melden autoriteiten op Mallorca. Eerder werden vijf doden gemeld.

Duitsers en Spanjaarden


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

Nederlander wint voor derde keer WK Stratego

Van de tien wedstrijden won Tim Slagboom er negen. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Heb jij weleens stratego gespeeld? De 32-jarige Tim Slagboom uit Breda speelt het regelmatig en hij is er zo goed in dat hij het wereldkampioenschap Stratego 2019 heeft gewonnen. Van de tien wedstrijden won Tim Slagboom er negen. Hij veroverde de titel daarmee voor de derde maal.

Het WK werd gespeeld in het Engelse Sheffield. Aan het toernooi deden mensen uit zeven landen mee. Tim Slagboom werd eerder al wereldkampioen in 2013 (Berlijn) en 2014 (Thessaloniki).

Stratego is een bordspel. Elk van de twee deelnemers heeft een leger en moet de vlag van de tegenstander zien te veroveren.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

21 AUG 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Tiende Europese titel Nederlandse hockeysters

Tiende Europese titel Nederlandse hockeysters

Tiende Europese titel Nederlandse hockeysters. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Nederlandse hockeysters hebben voor de tiende keer de Europese titel veroverd. De ploeg van bondscoach Alyson Annan rekende in de finale van het toernooi in Antwerpen af met Duitsland en won met 2-0.

Met het behalen van de titel plaatste Oranje zich voor de Olympische Spelen, die over een jaar beginnen in Tokio. Dat is goed nieuws, want het doel is: volgend jaar in Tokio olympisch kampioen worden.

Scoren


Brazilië maakt 8 miljoen vrij voor bosbranden

Brazilië maakt 8 miljoen vrij voor bosbranden

Brazilië maakt 8 miljoen vrij voor bosbranden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Braziliaanse regering heeft ruim 8 miljoen euro vrijgemaakt voor het bestrijden van de bosbranden in het Amazonegebied. Het ministerie van Defensie had om dat geld gevraagd, meldde de nieuwssite G1.

Druk op het staatshoofd

President Jair Bolsonaro besloot vrijdag het leger in te zetten om de branden te bestrijden die momenteel woeden in het Amazonegebied. De druk op het staatshoofd vanuit het binnen- en buitenland om iets te doen tegen de bosbranden was in de afgelopen dagen fors toegenomen.


Reclame op het strand: 'Pas op, hier zwemmen haaien'

Reclame op het strand: 'Pas op, hier zwemmen haaien'

Twitter. /FreekVonk

Foto van 'Metro'

GISTEREN

TV-bioloog Freek Vonk voerde een wel heel slimme actie uit. Zondag, op één van de drukste dagen op het strand, maakte hij luchtreclame achter een vliegtuigje. Voor alle strandgangers was het misschien wel even schrikken, de tekst luidde namelijk: „Let op: hier zwemmen haaien."

Echte zorgen hoefden de badgasten zich echter niet te maken, omdat Freek Vonk zich wilde inzetten voor deze dieren en reclame wilde maken voor zijn dierenshow.


Vrouw (35) overleden na ongeluk in Amsterdam
Likeability of3

Vrouw (35) overleden na ongeluk in Amsterdam

Eerste Oosterparkstraat, de plek van het ongeval. / Google Maps

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een 35-jarige vrouw uit Amsterdam is overleden aan de verwondingen die zij zaterdagavond opliep door een verkeersongeval in de Eerste Oosterparkstraat in de hoofdstad.

Ze kwam rond 20.00 uur op de fiets in botsing met een auto. Getuigen vertelden de politie dat de bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Monnickendam, het fietspad was opgereden. Daarbij reed hij de vrouw van achteren hebben aan. De man is vervolgens bij een boom tot stilstand gekomen.

De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de nacht bezweek ze aan haar verwondingen. Ook de automobilist raakte gewond, maar zijn situatie is volgens de politie minder ernstig. Wel is hij naar het ziekenhuis gebracht.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Mogelijk zomersmog in zuiden en midden van het land

Mogelijk zomersmog in zuiden en midden van het land

Mogelijk zomersmog in zuiden en midden van het land. Foto ter illustratie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Woon je in het zuiden of midden van het land? Denk er dan eens over na om tóch een middagje binnen te blijven, ondanks het lekkere weer.

Het RIVM waarschuwt dat de kwaliteit van de lucht zondag in het zuiden en midden van Nederland slecht kan zijn als gevolg van smog door ozon. Mensen die hier gevoelig voor zijn, kunnen maar beter binnen blijven en zware lichamelijke inspanning beperken, aldus het instituut.

Smog


Vrouw heeft ruzie met baas over ongeschoren benen.
Likeability of5

Vrouw heeft ruzie met baas over ongeschoren benen

Vrouw heeft ruzie met baas over ongeschoren benen. Foto: Colourbox.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een jonge Britse vrouw claimt dat ze een behoorlijk vreemd gesprek met haar baas heeft gehad. Haar collega's hadden namelijk geklaagd over haar ongeschoren benen waarna de vrouw op gesprek moest komen bij haar baas. Ze deed haar verhaal uit de doeken op Reddit.

De vrouw onthulde dat ze haar tijd en geld niet wil verspillen aan het scheren van haar benen. „Ik scheer me alleen wanneer ik een date heb. Momenteel ben ik samen met mijn vriend en het kan hem geen hol schelen of ik mijn benen al dan niet scheer”, schrijft ze.

De vrouw reist veel en werkt daarnaast op festivals en evenementen. Ze kwam onlangs even langs op haar kantoor om wat spulletjes op te halen. Terwijl ze daar was, riep haar baas haar bij hem.


likedislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees.

PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees

PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Met video's die maar liefst 23 miljard keer bekeken zijn, gaat het YouTuber PewDiePie (Felix Kjellberg) voor de wind. Ook is het YouTubekanaal van de Zweed sinds vandaag, 25 augustus, de 100 miljoen abonnees gepasseerd. Hij is de eerste YouTuber ooit die dit gehaald heeft.

Sinds 2013 had Kjellberg het grootste account op YouTube. Daar dreigde in 2018 echter verandering in te komen toen het YouTubekanaal van een Indiase filmproductiemaatschappij, T-Series, er steeds meer volgers bijkreeg.

PewDiePie eerste Youtuber met 100 miljoen abonnees.

PewDiePie streed met T-Series om wie het eerste 100 miljoen abonnees zou hebben. Foto: ANP.


Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen.

Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen

Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een studente in Wageningen (Gelderland) is zaterdagavond op de Haarweg aangevallen door drie mannen. Ze hadden het voorzien op haar tas, maar kregen deze niet te pakken. De studente kon ontkomen.

Dit incident is alweer het derde incident in korte tijd, waarbij een jonge vrouw werd belaagd in de Gelderse universiteitsstad. Vorige week zaterdag werd een 21-jarige vrouw beroofd, eveneens op de Haarweg. Zij werd bedreigd door een man met een wapen en moest haar spullen afgeven.

Mogelijk verband


Film Breaking Bad verschijnt binnenkort op Netflix.

Film Breaking Bad binnenkort op Netflix

Film Breaking Bad verschijnt binnenkort op Netflix . Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Goed nieuws voor alle fans van de Amerikaanse serie Breaking Bad. Netflix heeft 24 augustus namelijk bekend gemaakt dat de geruchten over een mogelijke Breaking Bad-film waar zijn! De film die ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’ heet, zal vanaf 11 oktober op Netflix te zien zijn.

Een personage waarvan we zeker weten dat hij terugkeert in de film is Jesse Pinkman gespeeld door Aaron Paul. Zijn personage wordt namelijk genoemd in de trailer en in het laatste seizoen van de serie bleef zijn lot onbekend.

Ook zie je in de trailer hoe Skinny Pete, gespeeld door Charles Baker, ondervraagd wordt over Jesse Pinkman. Of de rest van de originele cast uit de serie ook in de film speelt, is nog niet bekend.


Camping ontruimd om uitgebrand busje met drugsafval.

Camping ontruimd om uitgebrand busje met drugsafval

Stockfoto van drugsafval, dus niet desbetreffende afval. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Dat was even schrikken voor de bewoners van een camping in het Noord-Brabantse dorp Ulicoten. De camping waar ze verbleven werd zaterdagavond (24 augustus) namelijk ontruimd vanwege een busje met drugsafval.

Op een pad in de buurt van de camping werd de deels uitgebrande bus gevonden. De expert chemische stoffen van de brandweer heeft volgens de politie het afval onderzocht. Er was mogelijk explosiegevaar vanwege de dampen van het afval.

Gasten van de camping werden opgevangen in de kantine. In het begin van de nacht konden ze weer terug naar hun onderkomens.