Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Boeing 737 schiet van landingsbaan in rivier

Een passagiersvliegtuig is vrijdagavond op het militaire vliegveld van het Amerikaanse Jacksonville van de landingsbaan geschoten en in het water terechtgekomen. Het toestel probeerde te landen tijdens een zware onweersbui.

Alle 143 inzittenden hebben het overleefd, er zijn 21 mensen lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Landingsbaan voorbijgeschoten

Het gaat om een Boeing 737-800 die was opgestegen vanuit Guantanamo Bay op Cuba. Het vliegtuig belandde rond 21.40 uur in de St. Johns River die door Florida stroomt, nadat het toestel het einde van de landingsbaan was voorbijgeschoten. Aan boord waren 136 passagiers en 7 bemanningsleden.

De sheriff van Jacksonville laat weten dat het vliegtuig niet is gezonken. Op beelden is te zien hoe de Boeing van Miami Air International in een ondiep deel van de rivier ligt. De burgemeester van de stad zei dat president Donald Trump hulp heeft aangeboden.

Een van de inzittenden zei dat het toestel bij de landing hard de grond raakte en daarna een aantal keer stuiterde voordat het vliegtuig in de rivier tot stilstand kwam. „Het was duidelijk dat de piloot het toestel niet volledig onder controle had", zei ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.