Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 mei 2019 / 19:34 uur

BIJ1: CDA is niet welkom op de Utrecht Pride

De Utrecht Pride vindt zaterdag plaats. Een aantal partijen willen acte de presence geven door op een boot mee te varen, waaronder het CDA. Alleen als het aan de Utrechtse fractie van BIJ1 ligt, zijn ze niet welkom.

Pinkwashen

BIJ1 beschuldigt de christendemocraten van ‘pinkwashen’. Waarmee ze doelen op de stemming van het CDA eerder deze in de Tweede Kamer. Hierin waren ze niet voor een verbod op homogenezing.

De partij pakt uit op haar Facebook-pagina met dit bericht, dat ook naar de organisatie van de Pride is verstuurd. „Afgelopen week werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen over een wetsvoorstel om homogenezing te bestraffen. Onder andere het CDA stemde tegen deze motie. Daarom vinden wij van Utrecht BIJ1 het onverteerbaar dat deze politieke partij zaterdag wel mee zal varen op de politieke boot en op een dag voor de LGBTQIAP+ vrolijk met CDA vlaggetjes staat te zwaaien."

„Hiermee wordt de indruk gewekt dat het CDA homovriendelijk is, terwijl ze structureel tegen zijn als het gaat om voorstellen ter verbetering van de positie van LGBTQIAP+ personen in Nederland", vervolgt BIJ1. „Een dergelijke partij mag geen plek innemen op die ene dag in het jaar dat iedereen juicht en strijdt voor homorechten."

Geen plaats voor CDA in Utrecht Canal PrideZojuist verstuurd aan de organisator van de Utrecht Canal…

Gepostet von Utrecht BIJ1 am Donnerstag, 30. Mai 2019

Resultaat

Of het verzoek ook echt iets uithaalt, is maar de vraag. De Pride vindt immers zaterdag al plaats en er is nog geen reactie van de organisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BIJ1: CDA is niet welkom op de Utrecht Pride
Sluiten