Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 mei 2019 / 14:33 uur

Bermbom ontploft bij toeristenbus in Caïro

Ten minste zestien passagiers van een toeristenbus zijn gewond geraakt toen een bermbom dichtbij de bus ontplofte. Dit gebeurde in de Egyptische hoofdstad Caïro. De meeste gewonden zijn buitenlanders. Volgens veiligheidsbronnen gebeurde het in de buurt van het nieuwe Groot Egyptisch Museum in Gizeh, een voorstad van Caïro en wereldberoemd door de piramides.

Zuid-Afrikaanse toeristen

Het is nog niet bekend hoeveel toeristen er precies in de bus zaten en of er onder de gewonden ook Nederlanders zijn. Een van de bronnen van de veiligheidsdiensten zei dat er onder de toeristen in ieder geval Zuid-Afrikanen waren.

Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken luidt al langere tijd dat er in heel Egypte sprake is van extra veiligheidsrisico’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bermbom ontploft bij toeristenbus in Caïro
Sluiten