Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 18 mei 2019 / 06:40 uur

Bereid je voor: piek hooikoortsseizoen komt eraan

Heb jij last van hooikoorts? Pak de zakdoekjes, neusspray en oogdruppels er dan maar bij, want er breekt een zware periode aan.

Rond 25 mei begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dat betekent dat tot eind juni de kans op de zo bekende hooikoortsklachten erg groot is.

Zuring en weegbree

Wat het nog een tikkeltje erger maakt, is het feit dat de planten zuring en de weegbree in deze tijd bloeien. Deze planten zorgen ook voor allergische klachten.

Weeronline, Wageningen University en het Leids Universitair Medisch Centrum raden hooikoortspatiënten aan om de komende tijd hun medicatie af te stemmen op de condities. Niesbuien, snotteren, hoesten en branderige en rode ogen behoren tot de klachten.

Geluk met het koude weer

De hooikoortspiek komt na een relatief heerlijke tijd voor snotteraars: de afgelopen weken was de concentratie graspollen in de lucht nog laag. Door de lage temperaturen en het droge weer werd de bloei van de grassen geremd.

Nu de temperatuur gaat stijgen en er af en toe een buitje zal vallen, neemt de hoeveelheid grasstuifmeel in de lucht snel toe. En dat kan nog tot ver in de zomer duren…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bereid je voor: piek hooikoortsseizoen komt eraan
Sluiten