Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Bejaard koppel krijgt 20 kilo harddrugs thuisbezorgd

Het zal je maar gebeuren: zit je op je oude dag gewoon thuis, krijg je opeens 20 kilo methamfetamine in je handen gedrukt. Het overkwam een bejaard koppel in de Australische stad Melbourne. Volgens omroep ABC had de lading drugs een straatwaarde van zo’n zes miljoen euro.

Zakken wit poeder

De drugs waren per ongeluk bij het bejaarde koppel bezorgd, die het pakket in ontvangst namen en later zagen dat het om zakken wit poeder ging. Ze belden meteen de politie, die daarna vaststelden dat het om crystal meth ging.

„De bewoners van het huis zijn flink op leeftijd, dus het is voor hen niet duidelijk wat een significante vondst dit is", aldus Matthew Kershaw van de politie in Melbourne. Wel wordt het koppel er door de politie van verzekerd dat ze niks fout hebben gedaan.

Nog eens 20 kilo

Toen agenten de zaak verder hadden onderzocht vielen ze een gebouw in Bundoora, een buitenwijk van Melbourne, binnen. Dit gebouw zit op zo’n zestig kilometer afstand van het huis van het bejaarde koppel. Ook daar werd zo’n twintig kilo harddrugs aangetroffen.

Er is een 21-jarige jongen opgepakt, die wordt beschuldigd van het importeren van een verkoopbare hoeveelheid van een harddrug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.