Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mei 2019 / 09:08 uur

Australiërs op waterrantsoen na aanhoudende droogte

Valt de regen hier soms met bakken uit de hemel, is dat aan de andere kant van de wereld toch wel even anders. In de Australische staat New South Wales is in de afgelopen twee jaar 70 procent minder neerslag gevallen dan gemiddeld. De inwoners van het dichtstbevolkte deel van Australië moeten hun water rantsoeneren.

Geen tuinen sproeien

Het is voor het eerst sinds 2009 dat de inwoners van New South Wales zuinig aan moeten doen met hun water, maar het is hard nodig. Door de verminderde neerslag is het waterpeil van de bassins met meer dan de helft gedaald. De landbouw in het gebied is al zwaar getroffen door het gebrek aan regen. De tarweboeren in de staat zijn voor het derde jaar op rij geconfronteerd met een lager dan gemiddelde graanproductie.

Daarom is het vanaf komende week verboden om overdag de tuinen te sproeien en is het helemaal niet meer toegestaan om water te gebruiken om stoepen en verharde ondergronden schoon te maken.

Heel veel beter gaat het de komende maanden niet worden: de Australische meteorologische dienst verwacht ook voor de komende tijd minder neerslag dan gemiddeld.

Reageer op artikel:
Australiërs op waterrantsoen na aanhoudende droogte
Sluiten