Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Australië blundert met spelfout op 50 dollarbiljet

Een foutje maken we allemaal wel eens, maar nu is er toch wel een heel pijnlijke aan het licht gekomen. Op het nieuwe Australische briefje van 50 dollar is namelijk een spelfout ontdekt. In een tekst is het woord ‘responsibility’ (verantwoordelijkheid) gespeld als ‘responsibilty’, zo meldt de BBC.

Het veelgebruikte briefje werd een half jaar geleden geïntroduceerd en inmiddels zijn er volgens de Bank van Australië 46 miljoen exemplaren in omloop gebracht. Op het biljet staat het portret van het eerste vrouwelijke parlementslid Edith Cowan. Haar beeltenis gaat vergezeld van een stuk van haar eerste speech in het parlement. Daar staat ook de spelfout in.

138 miljoen foutjes

In totaal staat op elk biljet de fout drie keer. Dat brengt het totaalaantal fouten op maar liefst 138 miljoen. De Bank van Australië herstelt de fout in toekomstige oplagen van het biljet en heeft laten weten dat ondanks de fout alle al uitgegeven biljetten gewoon in omloop mogen blijven.

Kleine troost: de fout staat in zeer klein gedrukte tekst en valt nauwelijks op. Wie de fout heeft ontdekt is niet bekend, maar diegene moet haast wel een loep hebben gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.