Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mei 2019 / 14:19 uur

Anticonceptiepil weer voldoende leverbaar

De levering van de anticonceptiepil met de stoffen levonorgestrel en ethinylestradiol is weer stabiel. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het advies aan apothekers om voor maximaal drie maanden de anticonceptiepil mee te geven is daarom beëindigd.

Op twee bedrijven na kunnen de producenten weer aan de vraag voldoen. Volgens het college hebben de twee bedrijven die nog niet volop kunnen leveren geen invloed op de beschikbaarheid.

Vertraging in kwaliteitscontrole

De leveringsproblemen werden volgens de geneesmiddelenbedrijven veroorzaakt door een vertraging in de kwaliteitscontrole. Het college adviseerde apothekers eerder dit jaar om maximaal voor drie maanden de anticonceptiepil mee te geven aan klanten. Sommige vrouwen waren zelfs tijdelijk op een ander merk pil aangewezen.

Ook vorig jaar was er al meer vraag dan aanbod door problemen met de productie en de levering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anticonceptiepil weer voldoende leverbaar
Sluiten