Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mei 2019 / 07:29 uur

Alle Nederlandse festivals moeten rookvrij worden

Als het aan vereniging Clean Air Nederland ligt worden alle festivals in Nederland rookvrij. De Vereniging wil dat gemeenten alleen nog vergunningen verstrekken aan festivals waar niet gerookt mag worden. Dat meldt BNR.

Noord-Koreaanse toestanden

Organisatoren mogen nu zelf beslissen of ze roken op een festivalterrein verbieden, en niemand doet dat. Alleen het festival Zwarte Cross wordt gedeeltelijk rookvrij. Terwijl juist bij opeengepakte mensenmassa’s roken extreem schadelijk is, zegt Tom Voeten van Clean Air.

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg van Lowlands noemt de reactie van Clean Air overtrokken: „Grote gedeelten van het terrein zijn al rookvrij. Dit zijn Noord-Koreaanse toestanden, waar bemoeit zo iemand zich mee?"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle Nederlandse festivals moeten rookvrij worden
Sluiten