Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Account Geert Wilders geblokt op Twitter

Het account van Geert Wilders op Twitter is geblokkeerd. Dat is gebeurd naar aanleiding van een tweet die de PVV-leider plaatste over D66 en antisemitisme.

De tweet van Wilders was een reactie op een bericht van D66-voorman Rob Jetten. „Iedereen moet de vrijheid hebben te geloven wat hij of zij wil. Laten we altijd opstaan tegen antisemitisme, in Nederland en Europa", schrijft hij.

Ban

Waarna Wilders tweette: „Laten we altijd opstaan tegen de sukkels van @D66 die de grenzen open laten staan en meer en meer islam importeren om vervolgens krokodillentranen te huilen over de gevolgen daarvan zoals antisemitisme, eerwraak, vrouwenbesnijdenis, terrorisme en haat." Dat leverde hem een ban op.

Mede-PVV’er Léon de Jong uit zijn onvrede. Hij vindt het „totaal gestoord" dat Wilders’ account geblokkeerd wordt omdat „hij de waarheid spreekt over D66, terwijl moslims ongestoord hun bedreigingen op Twitter kunnen zetten".

Volgens een woordvoerder van de PVV zou het om een tijdelijke blokkade gaan, die vrijdag nog af zou lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Account Geert Wilders geblokt op Twitter
Sluiten