Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 mei 2019 / 14:47 uur

4000 man aanwezig bij viering Dag van de Arbeid

Zo’n 4000 mensen zijn woensdag naar het Museumplein in Amsterdam gekomen om de Dag van de Arbeid te vieren. Volgens een FNV-woordvoerster stonden er niet alleen vakbondsleden op het plein. Ook politieke partijen, klimaatactivisten en mensen die van een minimuminkomen moeten rondkomen waren aanwezig.

Staking

Vanaf het Museumplein werd, na een aantal toespraken, naar de Dam gelopen. Met de manifestatie is stilgestaan bij wat FNV heeft bereikt: de achturige werkdag, vrije weekenden, vakantiedagen en veilige en gezonde werkomstandigheden. Ook wil de vakbeweging stilstaan bij de wensen die het nog heeft voor werknemers. „Een eerlijk loon, meer vaste contracten en een fatsoenlijk pensioen."

Het FNV maakt zich al langer hard voor de pensioenen in Nederland. Op 18 maart was er een landelijke stakingsdag, die een zwart randje kreeg door de schietpartij in Utrecht. Voor 29 mei staat er een nieuwe stakingsdag op de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4000 man aanwezig bij viering Dag van de Arbeid
Sluiten