Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

27 vreemdelingen aangetroffen in trailer

In Hoek van Holland zijn zondagavond 21 mensen ontdekt in de verborgen ruimte van een trailer. Zij zaten verstopt in een verborgen ruimte van een vrachtwagen die vanuit Hoek van Holland naar Engeland zou reizen. Het gaat waarschijnlijk om Afghanen die onderweg waren naar Engeland.

Eerder die dag werden al zes Vietnamezen gevonden in een andere vrachtwagen. Op zaterdag werden er daarnaast 34 asielzoekers aangetroffen in een vrachtwagen op de Vulcaanweg in Vlaardingen.

Afghanen

De 21 vreemdelingen werden aangetroffen nadat de Marechaussee een melding had ontvangen. Zij zaten verstopt in een verborgen ruimte van een vrachtwagen. De chauffeur, een 48-jarige man uit Roemenië, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Vietnamezen

Eerder op de dag werden zes ongedocumenteerde Vietnamezen gevonden toen een migratie-controlehond aansloeg bij de trailer waarin zij verstopt zaten. Bij de 41-jarige chauffeur uit Turkije werd ook een stroomstootwapen gevonden. Hij is aangehouden als verdachte van mensensmokkel en verboden wapenbezit.

Alle illegalen zijn het vreemdelingentraject ingegaan en beide chauffeurs zijn ingesloten. De Marechaussee onderzoekt beide zaken onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.