Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

26 aanhoudingen tijdens huldiging Ajax

Tijdens de huldiging van landskampioen Ajax donderdagmiddag op het Museumplein in Amsterdam zijn 26 mensen aangehouden. Twee van hen gooiden volgens de politie vuurwerk richting het podium.

Ook is er iemand opgepakt voor poging tot zware mishandeling en zestien mensen hebben zich schuldig gemaakt aan belediging. Verder moesten er nog eens vier mensen mee naar het politiebureau vanwege het verstoren van de openbare orde, is er een iemand aangehouden voor bedreiging en werden er twee mensen opgepakt voor het bezit van verdovende middelen.

Ondanks de aanhoudingen zegt de politie terug te kijken op een „feestelijke huldiging van Ajax op een vol Museumplein." Zo waren er geen incidenten in het openbaar vervoer. Tegen 20.30 uur stroomde het publiek de stad uit.

Feest in het centrum

Voor het eerst sinds een lange tijd vierde de Amsterdamse club weer feest in het centrum van de stad. Vanwege eerdere ongeregeldheden hadden de huldigingen de afgelopen jaren altijd bij de ArenA plaatsgevonden. Wel had de gemeente veel veiligheidsmaatregelen getroffen om het evenement in goede banen te leiden. Zo moest iedereen door een toegangspoortje het plein op en werd er uitgebreid gefouilleerd. Glaswerk, wapens, vuurwerk en lachgas waren verboden. Ook mochten de fans niet meer dan één sixpack bier meenemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.