Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 mei 2019 / 18:39 uur

’13 doden na brand bij noodlanding vliegtuig Moskou’

Een toestel van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft een noodlanding gemaakt in Moskou en is daarbij in brand gevlogen. Hulpdiensten meldden volgens staatspersbureau Tass dertien doden en meerdere gewonden.

Het vliegtuig, van het type Sukhoi Superjet-100, was met 78 passagiers en bemanningsleden aan boord onderweg naar Moermansk, toen het vlak na vertrek terugkeerde vanwege een kortsluiting in het elektrische circuit aan boord. Direct na de landing ontstond er een enorme vuurbal en werd het vliegtuig geëvacueerd.

Social media

Op social media circuleren er al tal van video’s en foto’s rond, waarop te zien is dat het vliegtuig in de fik staat en dat de inzittende in veiligheid proberen te komen. Er zijn ook dikke rookwolken die van het toestel afkomen.

Het is nog onduidelijk wat de precieze oorzaak is voor het ontstaan van de brand. Volgens Tass gaat het om een vrijwel nieuw vliegtuig, dat gebouwd is in de voorbije twee jaar.

Reageer op artikel:
’13 doden na brand bij noodlanding vliegtuig Moskou’
Sluiten