In het nieuws

Zanger Paul Sinha zit vol zin

Still uit Bloemen, waar Paul samen met zijn Charlotte de show steelt en waar 'En als ik kon kiezen voor stabiliteit, raakten we vanzelf ook die spanning kwijt' een van de zinnen is.

Foto van 'Iris Hermans'

25 APR 2019

De levenslust en zin spat gewoon van zanger Paul Sinha af. Zijn nieuwe single Bloemen is nét uit en zou zomaar een dikke zomerhit zou kunnen worden.

Positieve vibe

,,Negativiteit is een tijd waaraan ik geen tijd verspil.” De eerste zin die Paul Sinha (23) uit Deventer bijna tien jaar geleden voor zijn eerste echte rapsong bedacht en nog altijd is het op zijn lijf geschreven. Want spreek je met hem af op een Amsterdams terras, krullen je mondhoeken als vanzelf omhoog als je hem hoort praten. Met zijn positieve vibe en vol enthousiasme en spitsvondige woordvondsten vertelt hij over zichzelf, zijn grote liefdes en zijn carrière tot nu toe. Zonder ook maar een spoortje van enige arrogantie, terwijl hij toch zomaar even ‘als jong guppie’ door een Anouk werd gebeld om een nummer voor Maan te schrijven, gevraagd werd om Petrus te spelen in The Passion en Nick en Simon hem in hun show wilden afgelopen weekend. Onder andere.

Paul Sinha ziet er uit om door een hippe ring te halen in zijn PATTA-shirt en op zijn gecustomizede witte Nikes. ,,Vroeger was ik de eerste met witte K-Swiss sneakers in Deventer, kocht ik gewoon bij de Scapino.” Een dikke grijns siert zijn gezicht als hij eraan terugdenkt. ,,Ik liep ook altijd rond met een petje en een bandana eronder, vond ik cool.” Ja, gangstarapper pur sang, op zijn achtste, ,,ik vond toen een cd van Limp Bizkit die ik bleef luisteren, vol fucks en ander gescheld. Vond mijn moeder wat minder...” Gezamenlijk hebben ze toen de cd doormidden geknipt. ,,Ik mocht een nieuwe van haar uitzoeken en koos Eminem, maar die was zo mogelijk nog grover!” Ze legde zich er toen maar bij neer, ,,blijkbaar wilde de universe dat ik naar grove muziek luisterde, ik raakte er helemaal hooked aan en daarna ging ze zelfs CD’s voor me branden. Ik heb echt een fantastische moeder, nog altijd twee handen op een buik.”

Sweet Music

Een paar jaar later begon hij zelf ook te rappen. Artiestenaam: Paul Vans -,,daar liep ik toen altijd op”- en een tijd van rapwedstrijden samen met Purp Sagir, waarmee hij een duo ging vormen, brak aan. Een mooie tijd, ,,we hebben heel wat battles gewonnen.” Ja, het muziek maken heeft er eigenlijk altijd wel ingezeten, beaamt hij, ,,gelukkig ook maar, want op school ging het niet altijd lekker, ik was vaak te snel afgeleid.” En dat terwijl hij uit een echte ‘studiebollenfamilie’ komt, knipoogt hij. ,,maar ik heb toch nog mijn HAVO gehaald.” Na zijn rapperiode, besloot hij het roer om te gooien en voor de zang te gaan, ,,Ik ben nu echt helemaal popartiest, maar mijn liefde voor urban en hiphop proef je zeker terug. Ik maak muziek voor een breed publiek, voor jong, maar ik hoor ook vaak dat zelfs mensen van 50 of 60 mijn muziek chill vinden.” ‘Sweet music’, omschrijft hij het, ,,veel liefdesliedjes waar ook gewoon jongens openlijk naar luisteren, dat vind ik mooi.”

'Beste nummer ooit'

Blijkt ook wel uit de comments onder zijn YouTube-video van Bloemen, dat er nog maar een paar dagen op staat en al richting de 60.000 views gaat. ‘Deze man kan gewoon mooie liedjes maken zonder over drank, drugs, sex of blote vrouwen te beginnen, respect voor jou en je mooie nummers’, ‘Beste nummer ooit *hartje*’, ‘Echt een heerlijk nummer dit, snap niet dat zoveel mensen je nog niet kennen.’ ,,Superfijn dat het zo goed aanslaat”, zegt hij met zijn stralende groengrijze pretogen. En wie weet wordt het wel een dikke hit, ,,zonder dat ik arrogant wil klinken, denk ik wel dat Bloemen dat in zich heeft, het heeft een herkenbare sound in een uniek jasje.”

Dat is misschien ook wel zijn geheim en waarom ook zo veel artiesten hem weten te vinden om voor hen te ghostwriten. Paul Sinha heeft namelijk een totaal vernieuwende stijl en een ‘dat heb ik nog nooit eerder gehoord en wat onwijs lekker’-sound. Hij haalt bescheiden zijn schouders op. ,,Onbewust schrijf ik een ander soort zinnen dan andere songwriters. Misschien wel omdat ik op de Engelse manier de Nederlandse taal benader.”

Druk baasje

Zijn telefoon trilt vaak tijdens het gesprek, iets dat sinds afgelopen weekend bijna onafgebroken gebeurt. 300 appjes kreeg hij. Goede en minder goede bekenden zagen hem in The Passion, bij Nick en Simon of in zijn nieuwe clip.  ,,Heel leuk natuurlijk, heb er alleen nog wel zo’n 60 openstaan, ben er nog niet aan toe gekomen ze te beantwoorden.”

Het gaat lekker met de sympathieke zanger. ,,Ik zit goed in mijn vel, geniet heel erg van alles.” Al heeft hij ook een tijd gehad dat het minder ging, verklapt hij. Hij woonde een paar jaar geleden in Amsterdam en stond op het punt zijn album bij Top Notch te releasen. ,,Ik voelde me ongelukkig, werd ineens onzeker, of zelfs angstig. Is mijn album wel cool? Doe ik het wel goed? Ik had mijn gedachten niet meer onder controle.” Hij verhuisde terug naar Deventer, bezocht een aantal keer een psycholoog die ‘de knoop in zijn hersenen eruit haalde’ en het tij keerde weer. ,,Basale oplossingen als goed slapen, eten en sporten kunnen ook echt life changing zijn.” Ook met Top Notch is alles goed afgesloten, ,,het was tijd voor mij om verder te gaan, het plafond was bereikt.” Hij kijkt goed terug op deze periode, heeft ervan geleerd, ,,en daarom durf ik nu ook te zeggen dat ik echt gelukkig ben.”

Charlotte

Ook in de liefde... In de Kopstootbar ontmoette hij het meisje dat nog altijd zijn hoofd op hol brengt. Charlotte. Hij spreekt haar naam lief uit. ,,We stonden tegelijkertijd aan de bar, keken elkaar aan en toen maakte ik een flauw grapje over haar drankje. Iets van ‘weet je het zeker?’ ofzo.” Het werkte, want de twee zijn anderhalf jaar later nog altijd stapelverliefd, zoals ook te zien is in zijn videoclip, waarin ze samen de hoofdrol spelen. Zomerplannen zijn nét gesmeed -met haar familie naar Mallorca- en ondanks dat ze beiden erg druk zijn -,,we doen allebei ons ding en ook daarom is het zo’n goede match”- proberen ze elkaar zo vaak mogelijk te zien. Voor cocktails in de zon of ‘gewoon lekker samen Netflixen’. ,,Weet je wat het is... Het leven is gewoon nóg leuker met haar.”

Het leven van een standaard 23-jarige leidt hij niet. ,,Ik mag zulke vette shit doen, duik met hele mooie partijen de studio in en voel constant adrenaline.” Maar hij voelt zich wel een normale 23-jarige, al zul je hem niet snel zien eten in het openbaar, bekent hij lachend. ,,Vind ik niet chill, ik heb dan toch het gevoel dat mensen telkens kijken naar hoe ik een hamburger naar binnen werk.” Hij kan nog heel prima over straat, vervolgt hij, ,,Ik voel wel vaak dat mensen wat langer kijken en soms word je aangesproken, maar dat vind ik meestal leuk. Tenzij ik dus aan het eten ben, dan kun je ineens heel zelfbewust worden als je voelt dat je herkend wordt.”

Fresh

De zon weerkaatst op zijn twee gouden kettingen, waarvan eentje van Yves Saint Laurent. Hij houdt van mooie merken, iets wat ook te zien is in zijn nieuwste videoclip, waarin hij gekleed is in zowel soepel Italiaans pak als een kleurrijke GUESS-trui. Het staat hem ‘fresh’, zoals hij ook zijn eigen stilo omschrijft. ,,Ik sta echt geen uren voor de spiegel, maar doe wel m’n best om er gewoon fris uit te zien.” Hij zit vol bravoure die past bij een jongen van zijn leeftijd, al krijgt hij weleens DM’s van ‘oudere vrouwen’ die hem anders noemen. ,,Ze vinden me een aantrekkelijke man... Dan moet ik wel lachen, hoor, ik voel me echt geen man, ben gewoon nog een jongen!”

Paul, bedankt voor die Bloemen!

Twee vliegen in een klap voor Paul Sinha. Hij heeft sinds vorige week zijn eigen muzieklabel Alpha Rec., onder licentie van Cloud 9 Music en zijn eerste single onder zijn label is net uit: Bloemen.

De zanger verwierf bekendheid met songs zoals 'De Laatste' met Teske en 'Ey Ey Ey' feat. Frenna. Daarnaast werkte hij samen met bekende artiesten als Anouk, Maan, Tabitha en Roxeanne Hazes, ,,mijn beste vriendin.” Naast het uitbrengen van eigen muziek, schrijft en produceert hij ook vaak voor anderen, waaronder de nummers ‘Spijt’ en 'Lief Zoals Je Bent' van Maan en de themesong van de televisieserie ‘Brugklas’ op Zapp. ,,I just love music making”, omschrijft hij het, voor hemzelf, en voor anderen, ,,heel leuk om op zoveel verschillende vlakken bezig te zijn, al wordt het nu soms wel een beetje druk..!”

BEKIJK OOK


Likeability of3

'Vrouw na hartstilstand vaak slechter af'

Een automatische externe defibrillator op de werkvloer. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

28 MIN

Buiten het ziekenhuis worden vrouwen die een hartstilstand krijgen minder vaak gereanimeerd en overlijden zij vaker dan mannen. Onderzoekers van Amsterdam UMC publiceren hierover in The European Heart Journal, staat op de site van de instelling.

Andere symptomen

Als iemand in het bijzijn van anderen een hartstilstand krijgt, gaan omstanders bij 69 procent van de vrouwen meteen reanimeren, terwijl ze dat bij 74 procent van de mannen doen. De symptomen van een hartstilstand zijn bij vrouwen veelal anders, waardoor getuigen minder snel aan hartproblemen denken.


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of5

1400 stemmentellers EU-verkiezingen voor GeenStijl

De stembureau's worden vandaag al opgebouwd / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Donderdagavond zijn er ruim 1400 mensen aanwezig bij het tellen van de stemmen voor het Europees Parlement. Op initiatief van GeenStijl tellen burgers mee met de stembureau's. „De teller staat nu op bijna 1400. Ik hoop dat we we de 1500 nog aantikken'', zegt initiatiefnemer Bart Nijman woensdag.

De volledige uitslagen van de verkiezingen mogen pas zondagavond naar buiten worden gebracht, als de laatste stembureau's in andere landen zijn gesloten. GeenStijl vindt dat censuur en wil donderdagavond al met een prognose komen. Dit doen ze in samenwerking met Maurice de Hond.

Burgers over het hele land


like
user_9df478e5bb091fa55f000a41782a0c88ecad87f4_avatar

‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Camera video‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Wiona gaat voor de beste hulp voor alle mensen in het aardbevingsgebied.

In samenwerking met Olympia Nederland

20 MEI 2019

Wiona is Managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen via Olympia. Zij vertelt over de voldoening die ze haalt uit het helpen van mensen in het aardbevingsgebied.

Werk van betekenis doen, dat geldt absoluut voor Wiona (38). „Mijn werk is geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk en kom ik met een lach weer thuis.” Sinds een half jaar werkt de vrolijke Wiona via Olympia als managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen. „Iedereen heeft wel gehoord van de aardbevingen in Groningen en de schade die vele duizenden huizen hebben opgelopen. Wij doen elke dag weer ons uiterste best om mensen in het aardbevingsgebied die schade melden, op een juiste, nette en snelle manier van dienst te zijn. Het is al vervelend genoeg dat ze schade hebben aan hun huis. Wij kunnen ze helpen door zo snel mogelijk schade-experts naar de woning te sturen, zodat de schadevergoeding kan worden afgehandeld. Zo krijgen de bewoners waar ze recht op hebben.”

Spin in het web


Man steelt en vergokt 125.000 euro van baas

Het casino waar het geld werd verbrast / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

De meeste van ons hebben op de werkvloer wel eens iets uitgespookt dat éigenlijk niet door de beugel kon. Je komt ermee weg of je biecht het eerlijk op. En vaak valt het dan tóch wel mee. Maar er zijn altijd mensen die net te ver gaan. Zoals een man in Japan, die 125.000 euro van zijn baas stal en het in minder dan vier uur wist te vergokken.

Zakenreis

Takuro Yanagida, een 23-jarige Japanse man, ging met de buit naar het casino, waar het geld er snel doorheen was. Vorig jaar wist hij op zakenreis de koffer van zijn baas open te maken. Daarin zat een klein vermogen: ruim 125.000 euro. Dat geld mag nu worden bijgeschreven op de rekening van het Crown Casino in Melbourne, Australië.


3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken
Likeability of5

3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken

In samenwerking met Global Savings Group

20 MEI 2019

De huid is ons grootste orgaan maar wordt vaak vergeten om te verzorgen. Dit zorgt voor onzuiverheden, droge huid of pigmentvlekken. Met deze drie tips helpen wij jou aan een perfecte skincare routine en gaat jouw huid weer stralen.

Er wordt vaak gedacht dat je gezegend wordt met een mooie huid. Hoewel dit natuurlijk ook gedeeltelijk waar is zijn er ook veel manieren om hier zelf een handje bij te helpen. Wat jij dagelijks in de spiegel ziet is dus wel degelijk te beïnvloeden maar daar is wel zorg voor nodig. Iedereen heeft zo’n zijn eigen favo producten maar deze tips zijn key in iedere routine.

Cleanse


like
user_bbd522b5f628c80261af97c5aa081ff4fdf4f2a3_avatar

Flink wat schademeldingen na aardbeving Groningen

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Bij het schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) zijn woensdagochtend al negentig meldingen binnengekomen. Bij twaalf meldingen was de schade zo ernstig dat er melding werd gedaan van een zogenoemde Acuut Onveilige Situatie (AOS), meldt een zegsman.

Extra mensen ingezet

Wanneer er een AOS wordt gemeld, gaat het volgens de woordvoerder om scheve muren, krakende of onveilig constructies. „Deze mensen krijgen binnen 48 uur iemand van het speciale AOS-team op bezoek voor een nadere inspectie.”


Ga naar Lollapalooza in Berlijn met € 25,- korting

Foto: Stephan Flad

In samenwerking met CJP

VANDAAG, 09:59

Altijd leuk als je een festival in het buitenland pakt: je weet ineens wat er speelt in Spanje, Duitsland of Italië. Op Lollapalooza Festival sta je bijvoorbeeld oog in oog met Kraftklub: fris en fruitige gitaarpop in de stijl van Two Door Cinema Club en The Strokes. Maar een dikke lijst aan internationale artiesten zie je net zo goed tijdens ons eigen popfestival in het Pinksterweekend. Of misschien ben jij zelf artistiek talent in de dop? Ontdek de nieuwe CJP-deals hier. Scoor je tickets snel of bestel eerst je CJP direct onderaan deze pagina.

Lollapalooza Festival: € 25,- korting op je ticket + reis

Foto: Stephan Flad


Camera videoWin een EasyToys box twv € 150,-

Foto van 'Metro'

20 MEI 2019

Het is masturbatiemaand en dat vieren we bij EasyToys. Tijd voor jezelf, tijd voor mei! Met de #MyGuiltyPleasure box van EasyToys heb je alle ingrediënten in huis voor een sexy avond vóór en mét jezelf. Kans maken? Vul hieronder jouw gegevens in:

Kun je niet wachten op de prijsuitreiking of ben je nieuwsgierig naar al onze andere producten? Bekijk dan ons ruime assortiment met spannende speeltjes op easytoys.nl.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

17 MEI 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?video icon
02:23

In samenwerking met Almere City Marketing

19 MEI 2019

Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?

Crossen door de Bossen! Dat is de naam van een tof evenement in het Kotterbos bij Almere, op zondag 26 mei. YouTube-held Teun Peters van team Dylan Haegens crosste de bijna 4 kilometer voor Metro alvast en zette een tijd neer van 16.42 minuten. De snelste jongere verdient zondag een gave prijs: hij of zij mag een video met Teun opnemen in een professionele studio in Amsterdam.

Voor iedereen

Je hoeft van Crossen door de Bossen overigens geen wedstrijd te maken. Vanaf 11.00 uur mag iedereen vanaf 8 jaar meedoen, ook vaders en moeders. Als jij op een supervet parcours gewoon eens wilt kennismaken met de MTB-sport, ben je helemaal welkom. Je hoeft niet allemaal ‘om het snelst’. Oh ja, mountainbikes en helmen zijn aanwezig en meedoen is gratis!

Meer informatie vind je op Oostvaardersplassenalmere.nl


Leden motorbendes niet meer welkom bij Defensie

Leden motorbendes niet meer welkom bij Defensie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:34

Enkele militairen die lid zijn van motorbendes, zijn niet meer welkom bij Defensie. Het ministerie heeft namelijk het voornemen hun verklaring van geen bezwaar (VGB) in te trekken. Dat meldt een woordvoerder. In de praktijk komt het erop neer dat niet langer bij Defensie kunnen werken.

Ontslag aanvechten

Het AD meldt dat de VGB van vier militairen wordt ingetrokken. Voor drie anderen dreigt hetzelfde. Twee zijn lid geweest van het inmiddels verboden Satudarah, twee hebben banden met de Hells Angels en drie zijn lid van de Veterans MC, aldus de krant. Ze zullen naar de rechter stappen om een mogelijk ontslag aan te vechten, zeggen hun advocaten.


Balen, vakantiegeld valt dit jaar lager uit

Vakantiegeld valt iets lager uit dit jaar / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:19

Een kleine tegenvaller voor sommige Nederlanders in loondienst, het vakantiegeld valt voor sommige inkomens namelijk wat lager uit dan vorig jaar. Er geldt namelijk een hoger belastingtarief op vakantiegeld, meldt salarisverwerker ADP. Mocht je een jaarinkomen van 34.000 euro of hoger hebben, dan is je uitgekeerde vakantiegeld dit jaar iets minder.

Schade valt mee

Voor veel Nederlanders valt de schade wel mee. Werknemers met een modaal salaris, zo'n 36.000 euro per jaar, zijn 3 euro meer kwijt aan belastingen. Bij een inkomen van anderhalf keer modaal is dat 5 euro. Als je tussen de 68.500 euro en 98.000 euro verdient, gaat het ineens harder door een hoger belastingtarief. Werknemers die twee keer modaal verdienen, betalen daarom 117 euro meer belasting over hun vakantiegeld.


Noord-Korea tegen Joe Biden: Imbeciel!

Joe Biden op campagne / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:44

De Noord-Koreaanse staatsmedia is niet bepaald mals richting Joe Biden. Het land noemt de voormalig Amerikaanse vice-president „een imbeciel die de elementaire kwaliteiten van een mens mist".

Biden, die namens de Democraten een gooi wil doen naar het presidentschap in 2020, had kritiek op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Biden had bij de start van zijn campagne in Philadelphia afgelopen zaterdag de vraag opgeworpen of de Verenigde Staten een land is dat dictators en tirannen als Vladimir Poetin en Kim Jong-un wil omhelzen.

'Dwaas'


Intimidatie en onvrijwillige seks altijd strafbaar

Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:19

Seksuele intimidatie en onvrijwillige seks worden strafbaar. Minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat met deze wet aan de slag om slachtoffers die 'bevriezen' en daardoor niet kunnen protesteren, beter te beschermen. De wet tegen seksuele intimidatie moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet.

Strafbaar bij dwang

Nu is seks pas strafbaar als er dwang aan te pas komt. Dat betekent bijna altijd dat het slachtoffer zich verzet moet hebben. Toch verstijft ruim tweederde van de slachtoffers uit angst en is niet in staat zich te verweren of zelfs te protesteren, zeggen onderzoekers. Klinisch psycholoog Iva Bicanic legde eerder aan Metro uit hoe dat zit: „Je lichaam heeft deze reactie met als doel om te overleven. Je brein scant vliegensvlug wat er aan de hand is en besluit op dat moment niks te doen of mee te werken. Bij een verkrachtingssituatie is dat normaal slachtoffergedrag.”


Groningen getroffen door zware aardbeving

Gaswinningslocatie NAM vanuit de lucht / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:44

Groningen is woensdagochtend wederom opgeschrikt door een fikse aardbeving. Iets voor zessen werd de provincie geraakt door een beving met de kracht van 3.4, meldt het KNMI. In Westerwijtwerd, een dorp hemelsbreed zo'n 18 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad, lag het epicentrum.

De aardbevingen in de Groningen zijn al jaren een probleem en worden veroorzaakt door de gaswinning in de provincie. In 2012 vond in het dorp Huizinge tot nu toe de zwaarste aardbeving plaats: deze had een kracht van 3.6 op de schaal van Richter. In 2018 vond er eveneens een aardbeving van 3.4 plaats, in het dorp Zeerijp. De dag na die beving kwamen er zo'n duizend meldingen van schade binnen.

Beving had veel invloed


Culinaire mindfucks... Of toch lekker echt?

llusionist Victor Mids haalt hier de schaal uit de oven met daarop de gerechten van het kaartje dat Ronald de Boer eerder al had uitgekozen./ Presstigieux

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 07:10

De een noemt het waanzinnig vernieuwend, een ander mist ‘de soul’. Nieuwe intelligente oven lijkt een culinaire revolutie te ontketenen. ,,Dit lijkt een mindfuck, maar is gewoon echt. Kicken, zeg.”

Gadget?


Help Ben de Spurs-fan het stadion in Madrid in

Help Ben de Spurs-fan het stadion in Madrid in

Hotspur-fan Ben Stern in de kleedkamer van zijn favoriete club

Foto van 'Tim van der Steen'

VANDAAG, 05:59

Naast een artikel in de Metro van donderdag 16 mei staat een kleine advertentie: Ticket gezocht voor Engelse supporter - Champions League-finale in Madrid. We zijn direct getriggerd op de redactie, is hier een oplichter aan het werk? Iemand die snel geld wil verdienen met een handeltje misschien? We bellen het nummer, het resultaat is hartverwarmend.

Wanneer ik opbiecht dat ik hem niet aan een kaart voor de wedstrijd kan helpen zucht Jon Stern (72) teleurgesteld aan de andere kant van de lijn. Zelf blijkt hij niets met voetbal te hebben, maar zodra hij van de eerste teleurstelling is bekomen vertelt hij liefdevol dat hij zo graag een kaart zou kopen voor zijn zoon Ben. „Een enorme Spurs-fan, hij weet trouwens niet dat ik dit doe.”

Help Ben de Spurs-fan het stadion in Madrid in

De advertentie zoals wij hem in de krant aantroffen


Na 16 jaar getuigenoproep moord op Poolse

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Met een oproep in tv-programma Opsporing Verzocht hoopt de politie meer te weten te komen over een geweldsmisdrijf van zestien jaar geleden. De Poolse Iwona Galla (31) werd op 6 mei 2003 dood gevonden op een wietplantage op een zolder van een woning in Naaldwijk, waar ze hennepplanten zou gaan toppen.

Die politie zei dinsdag ervan uit te gaan dat de dader het huis binnen was gegaan omdat hij dacht dat er niemand thuis was. Op de zolder werd hij vervolgens betrapt door Galla. Hij had het volgens de politie in eerste instantie niet op haar gemunt, maar op wiet. De dader ging ervandoor met een hoeveelheid gedroogde wiettoppen en contant geld. Het is mogelijk dat hij een bekende was in de drugswereld in het Westland.

Drugsmilieu


Zestien wietteeltarrestaties in Limburg

Wiet/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De politie heeft dinsdag bij een grote actie tegen grootschalige wietteelt rond Sittard-Geleen zestien mensen gearresteerd. Daarbij werden 12.000 wietplanten, ruim 25 kilo aan gedroogde wiettoppen, vier auto's en ruim 140.000 euro contant geld in beslag genomen. De politie deed invallen in twintig panden. In vijftien panden vonden agenten wietplantages. Volgens de politie is de straatwaarde van de gevonden wiet ruim 1,4 miljoen euro.

Onder de aangehouden verdachten zijn de drie bestuurders van een bedrijf in Geleen. Het gaat om twee 40-jarige mannen en een 36-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst, wonend in België. Hun bedrijf in Geleen betaalde de afgelopen jaren de huur en energiekosten voor 87 panden.

Spookpanden