In het nieuws

Zanger Paul Sinha zit vol zin

Still uit Bloemen, waar Paul samen met zijn Charlotte de show steelt en waar 'En als ik kon kiezen voor stabiliteit, raakten we vanzelf ook die spanning kwijt' een van de zinnen is.

Foto van 'Iris Hermans'

25 APR 2019

De levenslust en zin spat gewoon van zanger Paul Sinha af. Zijn nieuwe single Bloemen is nét uit en zou zomaar een dikke zomerhit zou kunnen worden.

Positieve vibe

,,Negativiteit is een tijd waaraan ik geen tijd verspil.” De eerste zin die Paul Sinha (23) uit Deventer bijna tien jaar geleden voor zijn eerste echte rapsong bedacht en nog altijd is het op zijn lijf geschreven. Want spreek je met hem af op een Amsterdams terras, krullen je mondhoeken als vanzelf omhoog als je hem hoort praten. Met zijn positieve vibe en vol enthousiasme en spitsvondige woordvondsten vertelt hij over zichzelf, zijn grote liefdes en zijn carrière tot nu toe. Zonder ook maar een spoortje van enige arrogantie, terwijl hij toch zomaar even ‘als jong guppie’ door een Anouk werd gebeld om een nummer voor Maan te schrijven, gevraagd werd om Petrus te spelen in The Passion en Nick en Simon hem in hun show wilden afgelopen weekend. Onder andere.

Paul Sinha ziet er uit om door een hippe ring te halen in zijn PATTA-shirt en op zijn gecustomizede witte Nikes. ,,Vroeger was ik de eerste met witte K-Swiss sneakers in Deventer, kocht ik gewoon bij de Scapino.” Een dikke grijns siert zijn gezicht als hij eraan terugdenkt. ,,Ik liep ook altijd rond met een petje en een bandana eronder, vond ik cool.” Ja, gangstarapper pur sang, op zijn achtste, ,,ik vond toen een cd van Limp Bizkit die ik bleef luisteren, vol fucks en ander gescheld. Vond mijn moeder wat minder...” Gezamenlijk hebben ze toen de cd doormidden geknipt. ,,Ik mocht een nieuwe van haar uitzoeken en koos Eminem, maar die was zo mogelijk nog grover!” Ze legde zich er toen maar bij neer, ,,blijkbaar wilde de universe dat ik naar grove muziek luisterde, ik raakte er helemaal hooked aan en daarna ging ze zelfs CD’s voor me branden. Ik heb echt een fantastische moeder, nog altijd twee handen op een buik.”

Sweet Music

Een paar jaar later begon hij zelf ook te rappen. Artiestenaam: Paul Vans -,,daar liep ik toen altijd op”- en een tijd van rapwedstrijden samen met Purp Sagir, waarmee hij een duo ging vormen, brak aan. Een mooie tijd, ,,we hebben heel wat battles gewonnen.” Ja, het muziek maken heeft er eigenlijk altijd wel ingezeten, beaamt hij, ,,gelukkig ook maar, want op school ging het niet altijd lekker, ik was vaak te snel afgeleid.” En dat terwijl hij uit een echte ‘studiebollenfamilie’ komt, knipoogt hij. ,,maar ik heb toch nog mijn HAVO gehaald.” Na zijn rapperiode, besloot hij het roer om te gooien en voor de zang te gaan, ,,Ik ben nu echt helemaal popartiest, maar mijn liefde voor urban en hiphop proef je zeker terug. Ik maak muziek voor een breed publiek, voor jong, maar ik hoor ook vaak dat zelfs mensen van 50 of 60 mijn muziek chill vinden.” ‘Sweet music’, omschrijft hij het, ,,veel liefdesliedjes waar ook gewoon jongens openlijk naar luisteren, dat vind ik mooi.”

'Beste nummer ooit'

Blijkt ook wel uit de comments onder zijn YouTube-video van Bloemen, dat er nog maar een paar dagen op staat en al richting de 60.000 views gaat. ‘Deze man kan gewoon mooie liedjes maken zonder over drank, drugs, sex of blote vrouwen te beginnen, respect voor jou en je mooie nummers’, ‘Beste nummer ooit *hartje*’, ‘Echt een heerlijk nummer dit, snap niet dat zoveel mensen je nog niet kennen.’ ,,Superfijn dat het zo goed aanslaat”, zegt hij met zijn stralende groengrijze pretogen. En wie weet wordt het wel een dikke hit, ,,zonder dat ik arrogant wil klinken, denk ik wel dat Bloemen dat in zich heeft, het heeft een herkenbare sound in een uniek jasje.”

Dat is misschien ook wel zijn geheim en waarom ook zo veel artiesten hem weten te vinden om voor hen te ghostwriten. Paul Sinha heeft namelijk een totaal vernieuwende stijl en een ‘dat heb ik nog nooit eerder gehoord en wat onwijs lekker’-sound. Hij haalt bescheiden zijn schouders op. ,,Onbewust schrijf ik een ander soort zinnen dan andere songwriters. Misschien wel omdat ik op de Engelse manier de Nederlandse taal benader.”

Druk baasje

Zijn telefoon trilt vaak tijdens het gesprek, iets dat sinds afgelopen weekend bijna onafgebroken gebeurt. 300 appjes kreeg hij. Goede en minder goede bekenden zagen hem in The Passion, bij Nick en Simon of in zijn nieuwe clip.  ,,Heel leuk natuurlijk, heb er alleen nog wel zo’n 60 openstaan, ben er nog niet aan toe gekomen ze te beantwoorden.”

Het gaat lekker met de sympathieke zanger. ,,Ik zit goed in mijn vel, geniet heel erg van alles.” Al heeft hij ook een tijd gehad dat het minder ging, verklapt hij. Hij woonde een paar jaar geleden in Amsterdam en stond op het punt zijn album bij Top Notch te releasen. ,,Ik voelde me ongelukkig, werd ineens onzeker, of zelfs angstig. Is mijn album wel cool? Doe ik het wel goed? Ik had mijn gedachten niet meer onder controle.” Hij verhuisde terug naar Deventer, bezocht een aantal keer een psycholoog die ‘de knoop in zijn hersenen eruit haalde’ en het tij keerde weer. ,,Basale oplossingen als goed slapen, eten en sporten kunnen ook echt life changing zijn.” Ook met Top Notch is alles goed afgesloten, ,,het was tijd voor mij om verder te gaan, het plafond was bereikt.” Hij kijkt goed terug op deze periode, heeft ervan geleerd, ,,en daarom durf ik nu ook te zeggen dat ik echt gelukkig ben.”

Charlotte

Ook in de liefde... In de Kopstootbar ontmoette hij het meisje dat nog altijd zijn hoofd op hol brengt. Charlotte. Hij spreekt haar naam lief uit. ,,We stonden tegelijkertijd aan de bar, keken elkaar aan en toen maakte ik een flauw grapje over haar drankje. Iets van ‘weet je het zeker?’ ofzo.” Het werkte, want de twee zijn anderhalf jaar later nog altijd stapelverliefd, zoals ook te zien is in zijn videoclip, waarin ze samen de hoofdrol spelen. Zomerplannen zijn nét gesmeed -met haar familie naar Mallorca- en ondanks dat ze beiden erg druk zijn -,,we doen allebei ons ding en ook daarom is het zo’n goede match”- proberen ze elkaar zo vaak mogelijk te zien. Voor cocktails in de zon of ‘gewoon lekker samen Netflixen’. ,,Weet je wat het is... Het leven is gewoon nóg leuker met haar.”

Het leven van een standaard 23-jarige leidt hij niet. ,,Ik mag zulke vette shit doen, duik met hele mooie partijen de studio in en voel constant adrenaline.” Maar hij voelt zich wel een normale 23-jarige, al zul je hem niet snel zien eten in het openbaar, bekent hij lachend. ,,Vind ik niet chill, ik heb dan toch het gevoel dat mensen telkens kijken naar hoe ik een hamburger naar binnen werk.” Hij kan nog heel prima over straat, vervolgt hij, ,,Ik voel wel vaak dat mensen wat langer kijken en soms word je aangesproken, maar dat vind ik meestal leuk. Tenzij ik dus aan het eten ben, dan kun je ineens heel zelfbewust worden als je voelt dat je herkend wordt.”

Fresh

De zon weerkaatst op zijn twee gouden kettingen, waarvan eentje van Yves Saint Laurent. Hij houdt van mooie merken, iets wat ook te zien is in zijn nieuwste videoclip, waarin hij gekleed is in zowel soepel Italiaans pak als een kleurrijke GUESS-trui. Het staat hem ‘fresh’, zoals hij ook zijn eigen stilo omschrijft. ,,Ik sta echt geen uren voor de spiegel, maar doe wel m’n best om er gewoon fris uit te zien.” Hij zit vol bravoure die past bij een jongen van zijn leeftijd, al krijgt hij weleens DM’s van ‘oudere vrouwen’ die hem anders noemen. ,,Ze vinden me een aantrekkelijke man... Dan moet ik wel lachen, hoor, ik voel me echt geen man, ben gewoon nog een jongen!”

Paul, bedankt voor die Bloemen!

Twee vliegen in een klap voor Paul Sinha. Hij heeft sinds vorige week zijn eigen muzieklabel Alpha Rec., onder licentie van Cloud 9 Music en zijn eerste single onder zijn label is net uit: Bloemen.

De zanger verwierf bekendheid met songs zoals 'De Laatste' met Teske en 'Ey Ey Ey' feat. Frenna. Daarnaast werkte hij samen met bekende artiesten als Anouk, Maan, Tabitha en Roxeanne Hazes, ,,mijn beste vriendin.” Naast het uitbrengen van eigen muziek, schrijft en produceert hij ook vaak voor anderen, waaronder de nummers ‘Spijt’ en 'Lief Zoals Je Bent' van Maan en de themesong van de televisieserie ‘Brugklas’ op Zapp. ,,I just love music making”, omschrijft hij het, voor hemzelf, en voor anderen, ,,heel leuk om op zoveel verschillende vlakken bezig te zijn, al wordt het nu soms wel een beetje druk..!”

BEKIJK OOK


Vluchtende auto tot diep in België achtervolgd

Vluchtende auto tot diep in België achtervolgd

De auto negeerde een stopteken en vluchtte over de A2 naar België. Foto ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

9 MIN

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met Frans kenteken achtervolgd, die in Gronsveld (Limburg) een stopteken van de politie had genegeerd. Dat leidde tot een wilde achtervolging tot diep in Belgisch grondgebied. Pas in Namen kon de auto worden klemgereden. In de auto werd drugs gevonden, de drie inzittenden zijn aangehouden. Ook bleek het kenteken niet bij de auto te horen, maakte de politie zaterdag bekend.

Stopteken

De politie gaf de bestuurder in Gronsveld een stopteken omdat een van de koplampen kapot was. Maar de automobilist gaf gas en vluchtte over de A2 naar België. Tijdens zijn vlucht probeerde de bestuurder meerdere keren de achtervolgende politiewagen te rammen, maar die kon steeds op tijd uitwijken.


21-jarige schutter Noorse moskee bekent aanval.

21-jarige schutter Noorse moskee bekent aanval

21-jarige schutter Noorse moskee bekent aanval. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

De 21-jarige man die vorige week zaterdag zwaarbewapend een Noorse moskee binnendrong, heeft zijn daad bekend. Dat heeft officier van justitie Pal-Fredrik Hjort Kraby vrijdagavond laat meegedeeld na een meer dan vier uur durend verhoor.

De man heeft echter formeel geen schuld bekend aan moord en het plegen van een terreurdaad, aldus de aanklager. Eerder wenste de verdachte niets te verklaren.

De Noor wordt ervan verdacht het islamitisch centrum in Baerum, ten westen van de hoofdstad Oslo, met zeker twee vuurwapens te zijn binnengedrongen en ook te hebben geschoten. Daarna werd hij overmeesterd door een 65-jarige man, die lichtgewond raakte. De jonge Noor zou een extreemrechts motief hebben.


Zijn drones de nieuwe terroristische dreiging?video icon
01:09

In samenwerking met Dutch Film Works

15 AUG 2019

Zijn drones de nieuwe terroristische dreiging?

In 2013 was het Witte Huis het doel van terroristen, in 2016 werd Londen verwoest. Nu wordt Mike Banning (Gerard Butler) zelf verdacht van een aanval op de president. Drones vormen daarbij de nieuwe terroristische dreiging.

Actiefilm Angel Has Fallen

Dat is de keiharde werkelijkheid in de actiefilm Angel Has Fallen, na de net zo keiharde voorgangers Olympus Has Fallen en London Has Fallen. Lukt het Mike Banning zijn eigen collega’s van de FBI te ontwijken, terwijl hij de échte dreiging probeert te ontmaskeren?

Je kunt het allemaal ontdekken, vanaf 22 augustus in de bioscoop.


Hoera: de zomer keert volgende week terug!

Hoera: de zomer keert volgende week terug!

Hoera: de zomer keert volgende week terug! Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Waar we begin augustus nog vreesden dat het gedaan was met de zomer, kunnen we nu opgelucht ademhalen. Na een week met regen, wind, lage temperaturen en af en toe onweer keert de zomer volgende week weer terug, meldt Weerplaza.

Zo gaat de temperatuur deze week steeds verder omhoog en wordt het volgend weekend (24 & 25 augustus) weer zomers warm in Nederland. In het hele land is de minimum temperatuur zeker 25 graden. In het zuiden en oosten kan het mogelijk zelfs 30 graden worden.

Regen


Ouders Roelf B.: Drugs had hij nooit kunnen betalen.

Ouders Roelf B.: Drugs had hij nooit kunnen betalen

Ouders Roelf B.: Drugs had hij nooit kunnen betalen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Ongeloof en shock. De ouders van atleet Roelf B. (21) snappen nog steeds niet dat hun zoon in Hongarije is opgepakt voor drugshandel. In een interview met De Volkskrant omschrijven ze hun zoon als een zeer gedisciplineerd sporter.

Het was volgens hen de eerste keer dat hij muziekfestival Sziget in Boedapest bezocht, in tegenstelling tot verhalen die rondgingen over dat hij er vorig jaar ook al drugs zou hebben verkocht.

'Niks voor hem'


Kattenallergie? Nieuw vaccin is de oplossing.
Likeability of5

Kattenallergie? Nieuw vaccin is de oplossing

Kattenallergie? Nieuw vaccin is de oplossing. Foto: Colourbox.

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:30

Jeukende ogen, een loopneus en krabben als een malle. Allergisch zijn is geen pretje. Voor de mensen onder ons die allergisch zijn voor katten kan daar binnenkort echter iets aan gedaan worden. Er komt namelijk een vaccin dat je kattenallergie op kan lossen.

Britse wetenschappers hebben na tien jaar onderzoek eindelijk een vaccin ontwikkeld. HypoCat is een middel dat, na injectie, de proteïne Fel d 1 afbreekt. Die stof zit in het speeksel van katten en veroorzaakt je allergie.

Geduld


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Energieverkopers wisselen persoonsgegevens uit.

Energieverkopers wisselen persoonsgegevens uit

Energieverkopers wisselen persoonsgegevens uit. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:40

Geld verdienen met het verkopen van persoonsgegevens. Uit documenten in handen van het AD blijkt dat energieverkopers het massaal doen. Zo wisselen ze op grote schaal adressen, bankrekeningnummers en burgerservicenummers uit om telefonisch te kunnen verkopen.

Diverse bedrijven handelen in deze persoonsgegevens. Volgens meerdere bronnen gaat het ook om gegevens uit datalekken die vervolgens worden verkocht. Daarnaast delen verkopers onderling grote hoeveelheden persoonlijke gegevens.

Identiteitsfraude


Bevestigd: Epstein pleegde zelfmoord in cel

Bevestigd: Epstein pleegde zelfmoord in cel

De gevangenis waar Epstein dood werd gevonden / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De 66-jarige miljardair Jeffrey Epstein heeft inderdaad zelfmoord gepleegd. Dat blijkt uit de officiële resultaten van de lijkschouwing, schrijft The New York Times. 

Botbreuken

Bijna een week geleden werd de steenrijke Epstein levenloos in zijn cel in Manhattan gevonden. Uit onderzoek bleek dat hij zichzelf heeft opgehangen. Eerder werden al botbreuken in zijn nek geconstateerd. De dood en botbreuken waren aanleiding voor vele complottheorieën. Zo werd gedacht dat Epstein vermoord zou zijn in zijn cel.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Groenland niet te spreken over plan Trump

Groenland niet te spreken over voorstel Trump

/ ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Denemarken en Groenland waren op zijn zachtst gezegd not amused met het voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump om Groenland te kopen. „We willen best onderhandelen, maar we zijn NIET te koop", laten Deense en Groenlandse ministers weten.

1 april


Parachutiste overleeft val van 1500 meter

Parachutiste overleeft val van 1500 meter

Parachutiste overleeft val van 1500 meter. Foto ter illustratie: Unsplash.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een vrouw heeft in Canada een val van meer dan 1500 meter overleefd nadat haar parachute niet was opengegaan. Een ooggetuige zei tegen de nieuwszender Radio-Canada dat zowel haar gewone parachute als het reserve-valscherm niet hun werk deden.

De ervaren parachutiste overleefde de val doordat ze in bomen terechtkwam. Ze ligt in het ziekenhuis met verschillende botbreuken, onder meer meerdere wervels, maar is buiten levensgevaar.

Onderzoek


'Verdachte situatie' blijkt bitterballenfeestje
Likeability of5

'Verdachte situatie' blijkt bitterballenfeestje

'Verdachte situatie' blijkt bitterballenfeestje. Foto: ANP.

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Een 'verdachte situatie' in het Zuid-Hollandse dorp Ter Aar waarvoor de politie werd ingeschakeld, blijkt nogal een onschuldige (en daarmee tikkeltje hilarische) oorzaak te hebben: bitterballen bakken!

Een chauffeur die goederen kwam brengen zag bij een bedrijf dat de deur openstond en dat er een aantal fietsen aanwezig waren bij het pand. De man vertrouwde de boel niet en besloot daarop de politie te bellen, meldt de Politie Kaag en Braassem op Twitter.


lol
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Aantal treinreizigers groeit harder dan verwacht
Likeability of5

Aantal treinreizigers groeit harder dan verwacht

Het aantal treinreizigers groeit harder dan verwacht, verwacht wordt dat het spoor in 2027 zo goed als vol is. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Het Nederlandse spoor barst uit zijn voegen. Het aantal treinreizigers groeit veel harder dan verwacht, waardoor de grenzen van de groei eerder worden bereikt dan gedacht.

Uit cijfers van de NS blijkt dat het aantal reizigerskilometers op het spoor in het afgelopen half jaar is gegroeid met 4,6 procent, dat is meer dan de 1,9 procent waarop was gerekend.

2027


like
user_914da12a8b79ffef340a167e55aa31eb71f3ae9b_avatar

Het dak van het AZ-stadion kan verder instorten

Dak van het AZ-stadion kan verder instorten

Uit het verkennend onderzoek blijkt dat het instorten van een overkapping afgelopen zaterdag is veroorzaakt door falende lasverbindingen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Het dak van het AZ-stadion kan verder instorten. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Er is volgens de raad een accuut risico, omdat er in het dak nog twee breuken en verdachte plekken zijn gevonden. Uit het verkennend onderzoek blijkt dat het instorten van een overkapping afgelopen zaterdag is veroorzaakt door falende lasverbindingen.

Waarschuwing

De OVV heeft een officiële waarschuwing gegeven aan AZ en de gemeente Alkmaar. De voetbalclub moet de constructie controleren en eventueel maatregelen nemen. De gemeente als vergunningverlener moet dat controleren. De raad zal naar verwachting volgende week besluiten of er een nader onderzoek komt naar het instorten van het stadiondak.


Thijs H. bekent drie moorden, 'had last van stemmen'

De 27-jarige Limburger staat terecht voor het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag en van het doden van een vrouw en een man op de Brunssummerheide. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Thijs H. heeft bekend dat hij begin mei drie moorden pleegde. Hij zou dat tijdens een psychose hebben gedaan en stemmen in zijn hoofd hebben gehoord die zeiden dat hij de moorden moest plegen. Dat zei H. vrijdag in de rechtbank in Maastricht tijdens de eerste zitting. H. gaf aan dat hij "volledig" gaat meewerken aan het onderzoek van justitie.

De 27-jarige Limburger staat terecht voor het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag en van het doden van een vrouw en een man op de Brunssummerheide.

Niet uitzetten


Likeability of3

Prinses Christina (72) overleden

Prinses Christina met haar zoon Bernardo Guillermo bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Prinses Christina is vrijdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Christina leed al enige jaren aan botkanker.

De prinses is de jongste zus van prinses Beatrix. Haar stoffelijk overschot wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

Gemis


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Wasbeer pleegt misdaad, wordt direct gestraft

Deze wasbeer had zijn misdaad niet helemaal goed uitgedacht... / Volusia County Sheriff's Office Facebook

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Dat zelfs een wasbeer niet weg kan komen met het plegen van een misdrijf, blijkt uit beelden uit Florida. Een stoute wasbeer is daar gesnapt terwijl hij probeerde te stelen uit een snoepautomaat op een middelbare school, dat kwam hem duur te staan.

Op beelden van de Volusia County Sheriff's Office is te zien dat de wasbeer zich ín de machine bevindt en over het snoepgoed heen klautert. Vervolgens zien we nog een foto van het beest waarin hij in de opvangbak van de snoepautomaat zit, met een groot probleem: hij komt de automaat niet meer uit.

Foto: Volusia County Sheriff's Office Facebook


'Overgeplaatste konikpaarden ziek in Spanje'

'Overgeplaatste konikpaarden ziek in Spanje'

Staatsbosbeheer verplaatste in maart 29 konikpaarden naar het natuurgebied Atapuerca in Spanje. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Het gaat niet goed met veel konikpaarden die in maart vanuit de Oostvaardersplassen zijn overgeplaatst naar Spanje. Dat bevestigt Annemieke van Straaten na berichtgeving van de Stentor van donderdag. Ze zet zich met haar stichting in voor de paarden en is in Spanje om poolshoogte te nemen.

„De dieren hebben iets onder de leden”, zegt Van Straaten. „Maandag buigt de dierenarts zich over de paarden en moet blijken wat er aan de hand is.” De dieren zijn mager en zouden niet gezond zijn.

Meer eten nodig


Nederlandse verzamelaars oude wapens vast in Spanje

Nederlandse verzamelaars oude wapens vast in Spanje

Foto ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Twee Nederlanders zijn in de Catalaanse stad La Jonquera opgepakt voor illegaal bezit van historische wapens.

Mitrailleur uit 1944

De politie controleerde het busje van de man en vrouw en vond een aantal oude oorlogswapens, waaronder een mitrailleur van Spaanse makelij uit 1944.