Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Watertappunten op schoolpleinen tegen overgewicht

Nieuwe cijfers van het CBS lieten woensdag zien dat er steeds meer kinderen en jongeren zijn met overgewicht. Vorig jaar had 15,8 procent van de kinderen en jongeren van 2 tot 25 jaar, overgewicht.

In het gevecht tegen de overtollige kilo’s komen er op schoolpleinen maar liefst duizend nieuwe waterpunten. Staatssecretaris Blokhuis maakt daar 2 miljoen euro voor vrij. De watertaps kwamen al voor in het Preventieakkoord, dat de staatssecretaris samenstelde met maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Weg van de blikjes

Blokhuis zegt dat er ook als de school voorbij is, op schoolpleinen veel wordt gespeeld en gesport. Een goede zaak – ook voor supermarkten. „Met een watertappunt wordt het voor spelende kinderen veel aantrekkelijker om daar water te drinken en dan snel door te voetballen in plaats van naar de supermarkt te gaan voor een blikje."

De scholen moeten de watertappunten in principe zelf betalen, maar wanneer zij zich aanmelden voor de subsidie kunnen ze driekwart van de kosten vergoed krijgen, schrijft de NOSBlokhuis voegde daaraan toe dat ook gemeenten of buurtverenigingen het overgebleven bedrag kunnen betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.