Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 apr 2019 / 14:20 uur

Voor de eerste keer een gebarentolk bij The Passion

Dit jaar wordt The Passion voor de negende keer uitgevoerd, maar nu pas kunnen doven het evenement ook goed volgen. Tijdens het muzikale paasspektakel, dat rechtstreeks op NPO1 wordt uitgezonden, is namelijk voor het eerst een gebarentolk te zien. Hiernaast wordt het programma, zoals altijd, ondertiteld.

Audiodescriptie

Eerder werd al bekend gemaakt dat er op NPO Radio 2 audiodescriptie van The Passion te beluisteren is, zodat blinden en slechtzienden het programma beter kunnen volgen. Wouter van der Goes beschrijft voor hen wat er tussen de dialogen gebeurt.

Eenzaamheid

Edwin Jonker en Edsilia Rombley nemen de rollen van Jezus en Maria op zich, Lucas Hamming kruipt in de rol van Judas. Pilatus wordt vertolkt door Porgy Franssen, Petrus door Paul Sinha. Martijn Krabbé praat het hele spektakel aan elkaar.

Het thema van dit jaar is eenzaamheid, iets wat in verschillende vormen voorkomt in het verhaal over de laatste uren van Jezus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor de eerste keer een gebarentolk bij The Passion
Sluiten